Ο Ρώσος μπλόγκερ Μαξίμ Εφίμοφ, σε βάρος του οποίου είχε ασκηθεί ποινική δίωξη για την κριτική που άσκησε στη ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία, ζήτησε πολιτικό άσυλο στην Εσθονία, όπως έγινε γνωστό σήμερα από την οργάνωση «Αγορά» για την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

«Η Εσθονία υιοθέτησε το 1997 τη Σύμβαση της Γενεύης για τους πρόσφυγες (…) Έλαβα πιστοποιητικό ότι ζητώ πολιτικό άσυλο», ανέφερε ο ίδιος ο Εφίμοφ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο μπλόγκερ κατάγεται από την Καρελία και είναι μέλος μιας τοπικής οργάνωσης για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Πρόσφατα είχε επικρίνει την Εκκλησία δημοσιεύοντας στο μπλογκ του ένα άρθρο με τον τίτλο «Η Καρελία βαρέθηκε τους παπάδες». Υποστήριζε κυρίως ότι οι κάτοικοι της περιοχής αντιδρούν στην Εκκλησία επειδή πολλαπλασιάζονται οι χώροι λατρείας που χτίζονται με χρήματα του δημοσίου.

Αμέσως μετά ξεκίνησε έρευνα σε βάρος του με την κατηγορία της «υποκίνησης θρησκευτικού μίσους». Δύο φορές οι ανακριτές διέταξαν να υποβληθεί σε ψυχιατρική εξέταση αλλά δικαστήριο ακύρωσε την απόφαση, αναφέρει το πρακτορείο Ria Novosti.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Πέτρος Σιδερέας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης