Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν την Πέμπτη τα κοινά στρατιωτικά γυμνάσια Η.Π.Α. και Ν. Κορέας, τα οποία είχαν ξεκινήσει στις 8 Μαΐου. Η επιχείρηση «Max Thunder» πραγματοποιείται κάθε χρόνο στο έδαφος της ασιατικής χώρας με τη συμμετοχή δυνάμεων της Πολεμικής Αεροπορίας και του Ναυτικού των Η.Π.Α…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Στο video που ακολουθεί, παρουσιάζεται μέρος της άσκησης η οποία προέβλεπε τον βομβαρδισμό περιοχής που βρισκόταν στα χέρια του εχθρού. Στις φετινές ασκήσεις συμμετείχαν πάνω από 60 πολεμικά αεροσκάφη, με κέντρο των επιχειρήσεων να είναι η περιοχή γύρω από την στρατιωτική βάση κοντά στην πόλη Γκουάνγκτζου, περίπου 300 χλμ. από την πρωτεύουσα, Σεούλ.

Διεθνείς αναλυτές εκτιμούν πως τα κοινά γυμνάσια των δύο χωρών αποτελούν ένα ξεκάθαρο μήνυμα προς τη Β. Κορέα για την ετοιμότητα των Ενόπλων Δυνάμεων της Ν. Κορέας και των συμμάχων της σε περίπτωση ένοπλης σύρραξης. Περίπου 28.500 Αμερικανοί στρατιώτες βρίσκονται εγκατεστημένοι στο νότιο τμήμα της ασιατικής χώρας.

«Συμμετείχαμε στην άσκηση “Max Thunder” προκειμένου να έχουμε τη δυνατότητα να εκπαιδευτούμε από κοινού με τις δυνάμεις της Ν. Κορέας. Είναι μια ευκαιρία να δείξουμε προς πάσα κατεύθυνση ότι είμαστε έτοιμοι για μάχη και αποφασισμένοι να νικήσουμε όλους αυτούς που θα στραφούν εναντίον μας», τόνισε ο Αμερικανός αντιπτέραρχος, Marc Jouas.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Β. Κορέα δέχεται έντονες πιέσεις προκειμένου να σταματήσει το αμφιλεγόμενο πυρηνικό της πρόγραμμα. Η κίνησή της τον προηγούμενο μήνα να προχωρήσει σε εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου, ο οποίος θα μετέφερε μετεωρολογικό δορυφόρο στο Διάστημα, είχε προκαλέσει την οργή της Δύσης, που προχώρησε στην επιβολή νέων κυρώσεων. Παράλληλα, νέα στοιχεία από δορυφόρο δείχνουν ότι η Πιονγκγιάνγκ συνεχίζει να αγνοεί τις προειδοποιήσεις της διεθνούς κοινότητας στο συγκεκριμένο θέμα.

Δείτε το video…

Διαβάστε επίσης:
Νέα πρόκληση από τη Β. Κορέα, Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 17 Μαΐου 2012, 08:29

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης