Χιλιάδες αποχαρακτηρισμένα αρχεία της CIA σχετικά με μη «αναγνωρισμένα αντικείμενα πτήσης» είναι πλέον διαθέσιμα στο κοινό.

Τα έγγραφα δημοσιεύθηκαν στον ιστότοπο The Black Vault, τον οποίο διαχειρίζεται ο John Greenewald Jr. Ο οργανισμός ισχυρίζεται ότι το σύνολο των εγγράφων (περισσότερες από 2,2 εκατομμύρια σελίδες) περιέχει όλες τις πληροφορίες σχετικά με τα ανεξήγητα φαινόμενα τα οποία η κυβέρνηση των ΗΠΑ ονομάζει UFO.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ορισμένες από τις αναφορές χρονολογούνται αρκετές δεκαετίες πίσω, από το 1980 και η CIA ισχυρίζεται ότι τα έγγραφα αντιπροσωπεύουν ό,τι υπάρχει στο αρχείο σχετικά με τα μη αναγνωρισμένα εναέρια φαινόμενα. Ωστόσο, το The Black Vault λέει ότι δεν υπάρχει τρόπος επαλήθευσης του ισχυρισμού της CIA.

Σύμφωνα με τον Τζον Γκρίνγουαλντ Τζούνιορ, πολλά απ’ αυτά ενδέχεται να οφείλονται σε αντικατοπτρισμούς του φωτός ή σε λάθη στα όργανα των πιλότων. Ωστόσο κάποια από αυτά αποτελούν αντικείμενα έρευνας από το Πεντάγωνο.

Τα αρχεία περιέχουν πληροφορίες σχετικές με ανεξήγητες επαφές, συμπεριλαμβανομένης μίας καταγραφής μυστηριώδους «έκρηξης» σε μια μικρή ρωσική πόλη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ένα άλλο ενδιαφέρον αρχείο που ήρθε στο φως αφορά έναν Βοηθό Αναπληρωτή Διευθυντή Επιστήμης και Τεχνολογίας της CIA, ο οποίος «επέδειξε ενδιαφέρον» για μια σχετική πληροφορία που έλαβε και «αποφάσισε να την εξετάσει ο ίδιος προσωπικά».

 

Το Black Vault έγραψε επίσης σε ανάρτησή του ότι η CIA είχε δημιουργήσει ένα CD-ROM που περιείχε προηγούμενες εγγραφές, το οποίο αγόρασε CD-ROM πέρυσι.

Ο Greenewald είπε ότι η CIA «προσφέρει μια μορφή που είναι πολύ ξεπερασμένη (multi page .tif) για τη λήψη αρχείων και, είναι σε μεγάλο βαθμό μη χρησιμοποιήσιμα». Κατά τη γνώμη μου, αυτή η ξεπερασμένη μορφή καθιστά πολύ δύσκολο για τους ανθρώπους να δουν τα έγγραφα και να τα χρησιμοποιήσουν, για οποιονδήποτε ερευνητικό σκοπό», πρόσθεσε.

Η δημοσίευση έρχεται έξι μήνες πριν την αναφορά για τα UFO που πρόκειται να δημοσιοποιήσει η αμερικανική κυβέρνηση.

Το Πεντάγωνο και οι μυστικές υπηρεσίες θα πρέπει να αποκαλύψουν τέτοιου είδους πληροφορίες, μετά από νομοσχέδιο που υπέγραψε ο Ντόναλντ Τραμπ.

Διαβάστε επίσης: Το Πεντάγωνο δημοσίευσε βίντεο που κατέγραψαν «UFO»

Με πληροφορίες RT

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης