Η κυβέρνηση της πολιτείας της Δυτικής Αυστραλίας ανακοίνωσε ότι θα άρει το τριήμερο lockdown για την αναχαίτιση της COVID-19 που είχε επιβάλει στο Περθ και τη γειτονική περιοχή Πιλ, όπως έχει προγραμματιστεί από σήμερα, Δευτέρα, τα μεσάνυχτα, καθώς δεν εντοπίστηκαν νέα κρούσματα του κορωνοϊού τις τελευταίες δύο ημέρες.

Το Περθ και η περιοχή Πιλ είχαν τεθεί σε σκληρό lockdown από το Σάββατο μετά τον εντοπισμό ενός ταξιδιώτη από το εξωτερικό που είχε μολυνθεί από τον νέο κορωνοϊό μάλλον κατά τη διάρκεια της καραντίνας για δύο εβδομάδες στην οποία είχε τεθεί σε ξενοδοχείο του Περθ και ο οποίος, καθώς δεν γνώριζε ότι έχει προσβληθεί, είχε επισκεφθεί διάφορα μέρη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Το σύντομο τριήμερο lockdown έκανε τη δουλειά που ήταν σχεδιασμένο να κάνει» δήλωσε ο πρωθυπουργός της πολιτείας Μαρκ Μακγκάουαν σε δημοσιογράφους στο Περθ. «Χρειαζόμασταν να σπάσει ο κύκλος ώστε να περιοριστεί η διασπορά στην κοινότητα και να διατηρήσουμε την κοινότητα υγιή» ανέφερε επίσης.

Δύο εκατομμύρια άνθρωποι στο Περθ και οι περίπου 150.000 κάτοικοι της κοντινής περιοχής Πιλ έλαβαν εντολή να παραμείνουν στα σπίτια τους ως τις 12:01 π.μ. της Τρίτης, με εξαίρεση αυτούς που εργάζονται σε βασικούς τομείς, στον τομέα της υγείας, όπως και τις εξόδους για την αγορά βασικών ειδών και για άσκηση.

Όταν αρθεί το lockdown, ο κόσμος θα μπορεί να βγει από τα σπίτια του φορώντας όμως υποχρεωτικά μάσκα όλη την ώρα. Οι συγκεντρώσεις στα σπίτια θα περιορίζονται στους 20 επισκέπτες, ενώ τα εστιατόρια και τα σούπερ μάρκετ θα πρέπει να τηρούν αυστηρούς κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αυτοί οι προσωρινοί περιορισμοί θα παραμείνουν σε ισχύ έως την Παρασκευή το βράδυ, διευκρίνισε ο Μακγκάουαν, οπότε και θα επανεξεταστούν. Τα σύντομα lockdowns, τα γρήγορα συστήματα ιχνηλάτησης και τα κλεισίματα των συνόρων έχουν βοηθήσει την Αυστραλία να διατηρήσει σε σχετικά χαμηλά επίπεδα τους αριθμούς των προσβληθέντων και των θανόντων από την πανδημία, καθώς ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων του νέου κορωνοϊού ανέρχεται σε μόλις πάνω από 29.600, ενώ ο συνολικός αριθμός των νεκρών από την COVID-19 σε 910.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης