Ήρθησαν όλα τα περιοριστικά μέτρα που επιβλήθηκαν πρόσφατα στη μεγαλύτερη πόλη της Νέας Ζηλανδίας, το Όκλαντ, καθώς δεν έχει καταγραφεί κανένα κρούσμα εγχώριας μετάδοσης για δύο εβδομάδες, ανακοίνωσε σήμερα η πρωθυπουργός της χώρας.

Η Τζασίντα Άρντερν είχε επιβάλει επταήμερο lockdown στην πόλη αυτή των 1,7 εκατομμυρίων κατοίκων μετά τον εντοπισμό συρροής κρουσμάτων. Οι Αρχές προχώρησαν σε χαλάρωση του lockdown νωρίτερα αυτόν τον μήνα, αλλά κάποιοι περιορισμοί εξακολουθούσαν να ισχύουν, μεταξύ των οποίων βρίσκονταν τα όρια στις μεγάλες δημόσιες συγκεντρώσεις βάσει του δεύτερου επιπέδου συναγερμού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Άρντερν σημείωσε ότι στο Όκλαντ θα ισχύει πλέον, όπως και στην υπόλοιπη χώρα, το πρώτο επίπεδο συναγερμού, βάσει του οποίου δεν υπάρχουν περιορισμοί όσον αφορά τις συγκεντρώσεις ή τις δραστηριότητες.

«Ξέρω ότι όλοι στο Όκλαντ ανυπομονούν για ένα Σαββατοκύριακο με λιγότερους περιορισμούς» δήλωσε η Άρντερν σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

Η Νέα Ζηλανδία θεωρείται ότι οφείλει τη μεγάλη επιτυχία της στην ανάσχεση της διασποράς του νέου κορωνοϊού στην άμεση λήψη υγειονομικών μέτρων σε συνδυασμό με μια επιθετική πρακτική ιχνηλάτησης των επαφών, στο κλείσιμο συνόρων και την υποχρεωτική καραντίνα για τους ταξιδιώτες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η χώρα αυτή, στην οποία άρχισε τον περασμένο μήνα η διάθεση εμβολίων κατά της COVID-19, έχει καταγράψει συνολικά περίπου 2.000 κρούσματα του νέου κορωνοϊού και 26 θανάτους από την COVID-19 μέχρι σήμερα.

Οι Αρχές προβλέπουν να έχουν εμβολιάσει όλον τον πληθυσμό της χώρας ως το τέλος του έτους.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης