Η Πολωνία κατέγραψε σήμερα 29.978 νέα κρούσματα κορωνοϊού, την ώρα που η κυβέρνηση ετοιμάζεται να αυστηροποιήσει τα περιοριστικά μέτρα για την αντιμετώπιση του τρίτου κύματος της πανδημίας.

Η χώρα μάλιστα κατέγραψε σήμερα και ρεκόρ θανάτων για το 2021, με 575 ασθενείς να έχουν καταλήξει από επιπλοκές του Covid-19 το τελευταίο 24ωρο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα το κλείσιμο των θεάτρων, των εμπορικών κέντρων, των ξενοδοχείων και των κινηματογράφων έπειτα από την αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων που προκάλεσε η εμφάνιση της παραλλαγής του στελέχους του κορωνοϊού που ταυτοποιήθηκε για πρώτη φορά στη Βρετανία.

Ωστόσο υπάρχουν συνεχή δημοσιεύματα του Τύπου που κάνουν λόγο για την αναγκαιότητα να επιβληθούν περισσότεροι περιορισμοί ενόψει των διακοπών του Πάσχα, όταν αναμένεται οι πολίτες να συρρέουν στις εκκλησίες και να συγκεντρώνονται στα σπίτια στην έντονα θρησκευόμενη αυτή καθολική χώρα.

«Πρέπει να καταπνίξουμε το τρίτο κύμα. Αυτός είναι και ο λόγος που θα ανακοινώσουμε νέους περιορισμούς, οι οποίοι θα επιβληθούν στη διάρκεια της εβδομάδας πριν και μετά τις διακοπές του Πάσχα» ανακοίνωσε σήμερα σε συνέντευξη Τύπου ο πρωθυπουργός της χώρας Ματέους Μοραβιέτσκι, χωρίς ωστόσο να ανακοινώσει λεπτομέρειες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η χώρα έχει καταμετρήσει συνολικά 2.120.671 επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού και 50.340 θανάτους. Το ημερήσιο ρεκόρ νέων κρουσμάτων στη χώρα είχε καταγραφεί τον Νοέμβριο 2020 στο αποκορύφωμα του δεύτερου κύματος της πανδημίας.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης