Το Υπουργείο Υγείας της Αργεντινής ανακοίνωσε για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα ρεκόρ κρουσμάτων του SARS-CoV-2 σε ημερήσια βάση, που ανήλθαν σε 39.652 τις προηγούμενες 24 ώρες, με το σύνολο των ανθρώπων που έχουν μολυνθεί από τον νέο κορωνοϊό να φθάνει τα 3.411.160.

Το ίδιο διάστημα, άλλοι 494 ασθενείς με COVID-19 υπέκυψαν, με τον απολογισμό της πανδημίας να φθάνει τους 72.265 νεκρούς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Σε μεγάλο μέρος της χώρας» τα νοσοκομεία υφίστανται «μεγάλη πίεση» και «αν τα κρούσματα συνεχίσουν να αυξάνονται, αντιμετωπίζουμε αληθινό κίνδυνο να μην είμαστε σε θέση να προσφέρουμε περίθαλψη», προειδοποίησε η υπουργός Υγείας Κάρλα Βιτσότι.

Η κα. Βιτσότι κάλεσε τους πολίτες να μείνουν σπίτι για «να μειωθεί η μετάδοση του ιού» και «κατά συνέπεια να έχουμε λιγότερες εισαγωγές σε νοσοκομεία και λιγότερους θανάτους».

Η κυβέρνηση της χώρας των περίπου 45 εκατομμυρίων κατοίκων επιδιώκει να επιταχυνθεί η εκστρατεία μαζικής ανοσοποίησης, η οποία ξεκίνησε τον Δεκέμβριο του 2020. Μέχρι σήμερα έχουν χορηγηθεί κάπου 10,47 εκατομμύρια δόσεις εγκεκριμένων εμβολίων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης