Η Κορεατική Υπηρεσία Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (KDCA) ανακοίνωσε σήμερα ότι τις προηγούμενες 24 ώρες καταγράφηκαν 2.434 περιστατικά του SARS-CoV-2, αριθμός άνευ προηγουμένου, περίπου ενάμιση μήνα μετά την καταγραφή του προηγούμενου ρεκόρ, την 11η Αυγούστου (24567159), καθώς η Νότια Κορέα συνεχίζει να είναι αντιμέτωπη με το λεγόμενο τέταρτο κύμα, που εκδηλώθηκε στις αρχές Ιουλίου.

Το ίδιο διάστημα, διαπιστώθηκαν 7 θάνατοι ασθενών με την COVID-19.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο απολογισμός της πανδημίας του νέου κορωνοϊού στη χώρα έχει φθάσει μέχρι στιγμής τους 2.434 νεκρούς επί συνόλου 295.132 περιστατικών Covid.

Τόσο ο δείκτης θνητότητας, όσο και ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται σε σοβαρή έως κρίσιμη κατάσταση παραμένουν σε σχετικά χαμηλά επίπεδα, στο 0,82% και στους 309 αντίστοιχα, κυρίως χάρη στην εκστρατεία εμβολιασμού, που έδωσε την έμφαση στους πολίτες μεγαλύτερης ηλικίας οι οποίοι παρουσιάζουν υψηλό κίνδυνο εκδήλωσης σοβαρής μορφής της νόσου.

Ο Νοτιοκορεάτης πρωθυπουργός Κιμ Μπου-κιουμ τόνισε κατά τη διάρκεια σύσκεψης με την επιτροπή αντιμετώπισης της πανδημίας την ανάγκη να εφαρμοστούν αυστηρότερα μέτρα ενόψει εορταστικού τριημέρου στη χώρα. «Αν δεν χειριστούμε με σταθερότητα τα μέτρα πρόληψης, η σταδιακή επάνοδος στη φυσιολογική ζωή αναπόφευκτα θα καθυστερήσει», είπε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι Αρχές παρότρυναν όσους ταξιδέψουν ενόψει εορταστικού τριημέρου να υποβάλλονται σε τεστ ακόμη κι αν έχουν πολύ ήπια συμπτώματα, ειδικά προτού πάνε στην εργασία τους.

Μέχρι στιγμής στη χώρα των 52 εκατομμυρίων κατοίκων έχει λάβει μια δόση εμβολίου για την COVID-19 το 72,3% του πληθυσμού (37,13 εκατ. πολίτες), ενώ το 44% (22,58 εκατ.) έχει ανοσοποιηθεί πλήρως.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης