Το Υπουργείο Υγείας στη Ναμίμπια ανακοίνωσε χθες Τρίτη ότι τις προηγούμενες 24 ώρες υπέκυψαν 32 ασθενείς με την COVID-19 -αριθμός άνευ προηγουμένου αφότου εκδηλώθηκε η πανδημία του νέου κορωνοϊού στην επικράτεια της μικρής χώρας της Αφρικής, τον Μάρτιο του 2020-, ενώ επιβεβαιώθηκαν πάνω από 1.200 κρούσματα του SARS-CoV-2.

Σε ανακοίνωση Τύπου που δημοσιοποίησε ο υπουργός Υγείας Καλούμπι Σανγκούλα τόνισε ότι κανένα από τα θύματα δεν είχε εμβολιαστεί. «Αυτό πρέπει να γίνει κλήση αφύπνισης για όσους ακόμη διστάζουν να εμβολιαστούν» επέμεινε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η εκστρατεία ανοσοποίησης άρχισε στη Ναμίμπια τον Μάρτιο. Ως νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, είχε εμβολιαστεί το 4,5% του πληθυσμού-στόχου (1,5 εκατ.). Ο απολογισμός της πανδημίας στη χώρα των 2,5 εκατ. κατοίκων ανέρχεται σε 1.040 νεκρούς επί συνόλου 67.021 επιβεβαιωμένων κρουσμάτων μέχρι στιγμής, κατά τα επίσημα δεδομένα.

Ο πρόεδρος Χάγκε Γκάινγκομπ ανακοίνωσε σε τηλεοπτικό διάγγελμά του χθες ότι αποφάσισε να απαγορευτούν οι δημόσιες συναθροίσεις άνω των δέκα προσώπων για να επιβραδυνθεί η εξάπλωση του ιού.

Η κατάσταση «επιδεινώνεται» τις τελευταίες εβδομάδες, αυξάνονται τα κρούσματα, οι εισαγωγές στα νοσοκομεία και οι θάνατοι, εξήγησε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με το Αφρικανικό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (ACDC), η Ναμίμπια καταγράφει πλέον τον δεύτερο υψηλότερο αριθμό κρουσμάτων ανά εκατομμύριο κατοίκων σε ημερήσια βάση στην ήπειρο, μετά τις Σεϊχέλες.

«Πρέπει να λάβουμε μέτρα για να σταματήσουμε αυτές τις ανησυχητικές τάσεις» διευκρίνισε ο κ. Γκάινγκομπ, που είχε προσβληθεί από τον νέο κορωνοϊό τον περασμένο μήνα, όπως και η σύζυγός του.

Πέραν του περιορισμού του αριθμού των ανθρώπων που συμμετέχουν σε δημόσιες συγκεντρώσεις, που δεν θα πρέπει να ξεπερνούν σε διάρκεια τις δύο ώρες εάν γίνονται σε κλειστούς χώρους, θα ανασταλούν οι παραδόσεις μαθημάτων στα σχολεία, ενώ θα απαγορευτούν όλα τα αθλήματα που συνεπάγονται σωματική επαφή.

Τα μέτρα θα διαρκέσουν ως τουλάχιστον την 30ή Ιουνίου, διευκρίνισε ο πρόεδρος.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης