Αρνητική γνώμη για το ευρώ έχει το 47% των Ιταλών

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 31 Οκτωβρίου 2014, 09:28
Αρνητική γνώμη για το ευρώ έχει το 47% των Ιταλών
Αρνητική είναι η άποψη που έχει για το ευρώ η πλειονότητα των Ιταλών, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της τελευταίας έρευνας του Ευρωβαρόμετρου η οποία δημοσιοποιήθηκε την Πέμπτη.

Ειδικότερα, το 47% των Ιταλών θεωρεί το κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα «κάτι το αρνητικό» και μόνον το 43% πιστεύει ότι «πρόκειται για κάτι το θετικό».

Βάσει αυτών των στοιχείων, η Ιταλία, γράφουν οι σχολιαστές στη Ρώμη, πρέπει να θεωρείται η πιο ευρωσκεπτικιστική χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μετά την Κύπρο.

Μέσα σε μόλις έναν χρόνο, το ποσοστό των Ιταλών που θεωρεί ότι το ευρώ δεν είναι μια θετική κατάκτηση μειώθηκε κατά εννέα ποσοστιαίες μονάδες.

Το 2013, επίσης, το 67% των ερωτηθέντων θεωρούσε ότι «για το σύνολο των χωρών της Ένωσης, το κοινό νόμισμα έχει ευνοϊκές συνέπειες». Εφέτος, το αντίστοιχο ποσοστό μειώθηκε στο 63%.

Σύμφωνα με το Ευρωβαρόμετρο, η Ιταλία είναι η μόνη χώρα στην οποία η σχετική πλειοψηφία (45% έναντι 37%) πιστεύει ότι η υιοθέτηση του ευρώ δεν διευκόλυνε τους πολίτες που επιθυμούν να ταξιδεύουν, ούτε μείωσε το συνολικό κόστος των μετακινήσεων.

Διαβάστε επίσης: Στο όριο της φτώχειας το 28,45% των Ιταλών
Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 30 Οκτωβρίου 2014, 15:58

Χ.Λ.

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 31 Οκτωβρίου 2014, 09:28