Αργεντινή: Παρατείνονται για ακόμη δύο εβδομάδες τα περιοριστικά μέτρα

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 24 Οκτωβρίου 2020, 07:44
Αργεντινή: Παρατείνονται για ακόμη δύο εβδομάδες τα περιοριστικά μέτρα

Ο πρόεδρος της Αργεντινής, Αλμπέρτο Φερνάντες, ανακοίνωσε χθες Παρασκευή ότι παρατείνονται για ακόμη δύο εβδομάδες τα περιοριστικά μέτρα που υιοθετηθήκαν στη χώρα τον μήνα Μάρτιο προκειμένου να ανασχέσουν την εξάπλωση της επιδημίας του κορωνοϊού.

«Βρισκόμαστε μακριά από τη λύση του προβλήματος αυτού», σχολίασε ο Φερνάντες στη διάρκεια επίσκεψής του στην επαρχία Μισιόνες, στη βορειοανατολική Αργεντινή.

Η χώρα των 44 εκατομμυρίων κατοίκων ανακοίνωσε χθες 15.718 νέα κρούσματα covid-19 τα οποία καταγράφηκαν τις προηγούμενες 24 ώρες, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των κρουσμάτων σε 1.069.355. Το ίδιο διάστημα καταγράφηκαν 381 νέοι θάνατοι από κορωνοϊό, με τον συνολικό αριθμό των νεκρών στην Αργεντινή να φτάνει τις 28.338.

«Σταθεροποιούμαστε στις 15.000 νέα κρούσματα ημερησίως», επεσήμανε ο πρόεδρος της Αργεντινής.

Από τη Δευτέρα και για δύο εβδομάδες θα παραμείνουν σε ισχύ οι περιορισμοί που αφορούν κυρίως την κυκλοφορία των πολιτών, τις δημόσιες συγκοινωνίες, τα μαζικά θεάματα και τις συγκεντρώσεις σε εσωτερικούς χώρους.

Το lockdown που επιβλήθηκε στις 20 Μαρτίου στην Αργεντινή σταδιακά χαλάρωσε προκειμένου να ξεκινήσουν κάποιες εμπορικές και βιομηχανικές δραστηριότητες, αλλά και πολιτιστικές σε ανοικτούς χώρους.

 

Πηγή: ΑΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 24 Οκτωβρίου 2020, 07:46