Μπορεί η CIA να έχει επανειλημμένα κατηγορηθεί από συνωμοσιολόγους για απόκρυψη στοιχείων που αποδεικνύουν την ύπαρξη εξωγήινης ζωής, ωστόσο μια πρόσφατη εξέλιξη έρχεται να ανατρέψει τη θέση αυτή.

Η Κεντρική Υπηρεσία Πληροφοριών των ΗΠΑ αποφάσισε να δημοσιεύσει στο… Διαδίκτυο χιλιάδες φακέλους για περιπτώσεις ΑΤΙΑ, οι οποίοι ήταν μέχρι πρότινος απόρρητοι. Στα… X-Files υπάρχουν καταγραφές από τα τέλη της δεκαετίας του ’40 και του ’50, με το ανάλογο φωτογραφικό υλικό, κάνοντας τους πράκτορες του FBI Φοξ Μόλντερ και Ντέινα Σκάλι να τρίβουν τα χέρια τους με ικανοποίηση. Η εξέλιξη αυτή έρχεται λίγες εβδομάδες έπειτα από τη δήλωση της υποψήφιας για την προεδρία των ΗΠΑ με τους Δημοκρατικούς Χίλαρι Κλίντον ότι αν γίνει ο επόμενος ένοικος του Λευκού Οίκου θα στείλει ομάδα εμπειρογνωμόνων στην Area 51, στη Νεβάδα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«I want to believe» αναφωνούν πλέον όλο χαρά οι οπαδοί των θεωριών συνωμοσίας, βλέποντας και τα tweets της CIA σχετικά με το υλικό αυτό.

Ο George Stock

Ανάμεσα στις υποθέσεις που έρχονται εκ νέου στην επιφάνεια και περιλαμβάνονται στα δημοσιευθέντα αρχεία είναι και η «διάσημη» μαρτυρία του George Stock από το Nιου Τζέρσεϊ των ΗΠΑ. Ήταν 29 Ιουλίου 1952. Το ρολόι έδειχνε 16.30 το μεσημέρι περίπου, όταν ο Stock είδε ένα ιπτάμενο αντικείμενο να αιωρείται περίπου 200 πόδια από το έδαφος χωρίς να κάνει κανέναν θόρυβο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρόλαβε και τράβηξε πέντε φωτογραφίες πριν «ο ιπτάμενος δίσκος εξαφανιστεί με μεγάλη ταχύτητα», όπως είχε πει τότε. Παρών ήταν και ο φίλος του, John H. Riely. Οι δυο τους περιέγραψαν το αντικείμενο ως «συμπαγές» και «μεταλλικό» με «μία διάφανη και θολωτή κορυφή».

Είχε πλάτος περίπου 10 μέτρα και το χρώμα του ήταν ένας συνδυασμός μπλε με γκρι.

Τέσσερις από τις φωτογραφίες του Stock

Η εμφάνιση ΑΤΙΑ στον ουρανό του Λος Άντζελες το 1942 (ελάχιστους μήνες μετά τον βομβαρδισμό του Περλ Χάρμπορ) βρίσκεται επίσης σ’ έναν από τους φακέλους που δόθηκαν στη δημοσιότητα από τη CIA.

1946: Λος Άντζελες

Η παρουσία ιπτάμενων αντικειμένων εκείνο το βράδυ είχε προκαλέσει συναγερμό στις αρχές και τους κατοίκους της πόλης που φοβήθηκαν νέα επιδρομή μαχητικών του Ιαπωνικού Αυτοκρατορικού Στρατού. Όπως φαίνεται από τα αρχεία, η CIA δεν ενδιαφερόταν μόνο για περιστατικά στο αμερικανικό έδαφος αλλά η προσοχή της στράφηκε σε χώρες της Ευρώπης (Πολωνία, Ισπανία, Αγγλία) αλλά και στην Αφρική, όπου στις 29 Μαρτίου 1952 υπάρχει η καταγραφή για δύο ΑΤΙΑ σε ορυχεία ουρανίου στο Βελγικό Κονγκό (πρώην Ζαΐρ).

Η πρώτη σελίδα για τα ΑΤΙΑ στο βελγικό Κονγκό

Ενδιαφέρον μάλιστα προκαλεί το αρχείο που αφορά σε δημοσίευμα της ελληνικής εφημερίδας «Καθημερινή», το 1952, στο οποίο γίνεται λόγος για ΑΤΙΑ στην Ανατολική Γερμανία.

Το αρχείο για το ελληνικό δημοσίευμα

Ακολουθούν ορισμένες «διάσημες» φωτογραφίες με πρώιμες θεάσεις ΑΤΙΑ
1927, Όρεγκον

1950: Όρεγκον/ 1947: Σκωτία/ 1947: Πολωνία/ 1950: Ιλινόις

1932: Οχάιο/ 1944: Βρετανία

Διαβάστε επίσης:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης