Ο πρώην υψηλόβαθμος αξιωματούχος της κυβέρνησης Τραμπ, Μονσέφ Σλαουί, που ήταν αρμόδιος για το πρόγραμμα των εμβολίων για τον Covid-19, κατηγορήθηκε για σεξουαλική παρενόχληση και απολύθηκε από τον νέο εργοδότη του, τη βρετανική φαρμακευτική εταιρεία GSK.

Σε ανακοίνωσή της την Τετάρτη η εταιρεία αναφέρει τη «λήξη της σύμβασης» του Σλαουί, ο οποίος είχε αναλάβει πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Galvani, μιας από τις θυγατρικές, σε συνεργασία με τη Verily, θυγατρική της Alphabet, της μητρικής εταιρείας του Google.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Σλαουί απολύθηκε αφού η εταιρεία έλαβε μια επιστολή στην οποία κατηγορείται για σεξουαλική παρενόχληση και ανάρμοστη συμπεριφορά εναντίον μιας εργαζομένης στην GSK, πριν από πολλά χρόνια. Ο όμιλος ανέφερε ότι ξεκίνησε έρευνα, η οποία συνεχίζεται, με τη βοήθεια νομικών συμβούλων και ότι «επιβεβαίωσε τους ισχυρισμούς» αυτούς.

«Η συμπεριφορά του Δρ Σλαουί είναι απολύτως απαράδεκτη (…) και αντίθετη με τις αξίες και την κουλτούρα της GSK», τόνισε.

Ο Σλαουί έχτισε σχεδόν ολόκληρη την καριέρα του στην GSK, όπου μπήκε το 1988 και ανέβηκε σταδιακά τα κλιμάκια. Από το 2006 ήταν μέλος του διοικητιοκύ συμβουλίου και ήταν υπεύθυνος για την έρευνα και την ανάπτυξη νέων φαρμάκων, συμπεριλαμβανομένων και των εμβολίων. Αποχώρησε από την εταιρεία το 2017, ωστόσο διατήρησε μια θέση συμβούλου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Σλαουί διορίστηκε επιστημονικός σύμβουλος της κυβέρνησης του Ντόναλντ Τραμπ το 2020, με αρμοδιότητες την έρευνα για το εμβόλιο κατά του Covid-19. Κράτησε αυτή τη θέση μέχρι που ανέλαβε την προεδρία το Τζο Μπάιντεν, ο οποίος έβαλε τέλος σε αυτό το πρόγραμμα και επικεντρώθηκε στην εκστρατεία εμβολιασμού. Η επιχείρηση «Ταχύτητα Δίνης» της οποίας ήταν επικεφαλής ο Σλαουί επί προεδρίας Τραμπ χαιρετίστηκε ως αποτελεσματική.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης