Η πρόσβαση στο Twitter στην Τουρκία έχει αποκατασταθεί, δήλωσε την Πέμπτη η Netblock – οργανισμός εποπτείας που παρακολουθεί την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο και τη διακυβέρνηση του Διαδικτύου – έπειτα από συνομιλίες μεταξύ της πλατφόρμας μέσων κοινωνικής δικτύωσης και των τουρκικών αρχών.

Η πρόσβαση στην πλατφόρμα είχε περιοριστεί σε πολλά δίκτυα κινητής τηλεφωνίας την Τετάρτη, αφαιρώντας το βασικό κανάλι επικοινωνίας για τον συντονισμό των προσπαθειών βοήθειας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Netblocks είπε ότι ο συντονισμένος χαρακτήρας του αποκλεισμού υποδηλώνει ότι ήταν κατόπιν κυβερνητικής εντολής, σημειώνοντας ότι η Τουρκία έχει ιστορικό επιβολής περιορισμών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κατά τη διάρκεια έκτακτης ανάγκης.

 

 

Στελέχη της αντιπολίτευσης, ακαδημαϊκοί και ακτιβιστές επέκριναν έντονα το μπλοκ, το οποίο ήρθε εν μέσω της αυξανόμενης κριτικής των πολιτών στην τουρκική κυβέρνηση για τον τρόπο αντιμετώπισης του καταστροφικού σεισμού, ο οποίος από πολλούς θεωρείται ανεπαρκής.

Ο αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών και Υποδομών της Τουρκίας, Ομέρ Φατίχ Σαγιάν, είπε ότι υπενθύμισε στο Twitter τις ευθύνες του λέγοντας πως: «Τα αιτήματά μας είναι σαφή. Επιδιώκουμε ισχυρή συνεργασία για την αποτροπή παραπληροφόρησης και ψευδών αναφορών και μέτρα κατά του περιεχομένου που θα μπορούσε να βλάψει τη δημόσια τάξη και ασφάλεια».

Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Ίλον Μασκ, είχε δηλώσει νωρίτερα ότι είχε ενημερωθεί από την κυβέρνηση ότι η πλήρης πρόσβαση θα ενενεργοποιηθεί σύντομα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης