«Είμαστε βαθιά απογοητευμένοι από τις κινήσεις Ευρωπαίων εταίρων μας (όσον αφορά στην κρυφή μαύρη λίστα της Μόσχας) τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Αλεξέι Μεσκόφ, σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε το RIA Novosti. Η αντίδραση των Βρυξελλών στην απόφαση της Ρωσίας να απαγορεύσει την είσοδο 89 Ευρωπαίων αξιωματούχων σε ρωσικό έδαφος ως απάντηση στις ευρωπαϊκές κυρώσεις λόγω του ουκρανικού ζητήματος, ήταν έντονη.

H ύπαρξη της κρυφής λίστας έπεσε στην αντίληψη της Ευρωπαϊκής Ένωσης όταν Γερμανός αξιωματούχος, ο χριστιανοδημοκράτης Καρλ-Γκέρογκ Βέλμαν, είχε «αποκλειστεί» στις αρχές της εβδομάδας στο αεροδρόμιο της Μόσχας επειδή δεν του επετράπη η είσοδος και αναγκάστηκε να επιστρέψει στο Βερολίνο. Η λίστα, στην οποία περιλαμβάνονται 89 ονόματα, παραδόθηκε σύμφωνα με το Reuters στις ευρωπαϊκές αρχές την προηγούμενη εβδομάδα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την Κυριακή, Ρώσος αξιωματούχος που επικαλείτο το Interfax είχε επιρρίψει την ευθύνη της σημερινής έντασης στην ευρωπαϊκή πλευρά, ρωτώντας μάλιστα «αν οι Ευρωπαίοι ζήτησαν τη λίστα για να προφυλάξουν τους αξιωματούχους που αφορά από άβολες καταστάσεις ή για να διοργανώσουν ένα νέο πολιτικό show». Ανάλογη λίστα, είχε προσθέσει, υπάρχει και για τις ΗΠΑ.

Διαβάστε επίσης:
Έλληνας στη μαύρη λίστα του Πούτιν, Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 30 Μαΐου 2015, 21:56

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης