Ο γιος του θρυλικού Πελέ, ο Έντσον Τσόλμπι ντο Νασιμέντο, αποφυλακίστηκε το απόγευμα της Τρίτης, μετά τη σύλληψή του πριν από μία εβδομάδα στη Σάντος. Υπενθυμίζεται ότι ο γιος του θρύλου του ποδοσφαίρου καταδικάστηκε το Μάιο σε ποινή φυλάκισης 33 ετών για ξέπλυμα χρημάτων από το εμπόριο ναρκωτικών.

Ο Εντίνιο, όπως είναι γνωστός, είχε λάβει άδεια να παραμείνει ελεύθερος όσο ανέμενε την απόφαση επί της προσφυγής που έχει καταθέσει, αλλά την περασμένη εβδομάδα συνελήφθη με την κατηγορία ότι δεν παρέδωσε το διαβατήριό του στις αρχές, επειδή σχεδίαζε να εγκαταλείψει τη χώρα. Ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι είχε χάσει το έγγραφο και πως είχε κοινοποιήσει την απώλεια στην Ομοσπονδιακή Αστυνομία..

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Εντίνιο έφυγε από το κέντρο κράτησης χαμογελαστός χάρη στην έφεση που κατέθεσαν οι δικηγόροι του. «Έχω εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη, παρά τα όσα έχω αντιμετωπίσει. Η ίδια η Δικαιοσύνη που τώρα με καταδικάζει στο μέλλον θα μού δώσει την ελευθερία» δήλωσε ο πρώην τερματοφύλακας της Σάντος, του συλλόγου όπου έπαιξε ο πατέρας του για σχεδόν δύο δεκαετίες, μεταξύ του 1956 και του 1974.

Η σχέση του Εντίνιο με τη διακίνηση ναρκωτικών έγινε γνωστή το 2005, όταν συνελήφθη για πρώτη φορά με την κατηγορία ότι έχει στενή συνεργασία με τον Ναλντίνιο, τον ηγέτη μιας συμμορίας διακίνησης ναρκωτικών. Ο πρώην ποδοσφαιριστής έμεινε ελεύθερος το επόμενο έτος εν αναμονή της δίκης του, στην οποία καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 33 ετών.

Ο γιος του «Βασιλιά» ανέκαθεν αρνιόταν ότι είχε δεσμούς με το λαθρεμπόριο ναρκωτικών, υποστηρίζοντας ότι είναι απλώς εξαρτημένος από τις ναρκωτικές ουσίες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης