Μόλις 380 χρόνια έχουν περάσει από τότε που η Καθολική Εκκλησία καταδίκασε τον Γαλιλαίο για την «αιρετική» του άποψη ότι η Γη δεν είναι το κέντρο του σύμπαντος. Από τότε όμως το Βατικανό έχει αναθεωρήσει τις απόψεις του σχετικά με τη θέση της ανθρωπότητας στο σύμπαν και πλέον δεν αποκλείει ότι μπορεί να υπάρχουν κι άλλοι εξωγήινοι πολιτισμοί!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τάδε έφη ο διευθυντής του Αστεροσκοπείου του Βατικανού, πατέρας Jose Funes, μετά την ανακάλυψη του δίδυμου πλανήτη της Γης, του Kepler-452b, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι μπορεί να υπάρχει νοήμων μορφή ζωής σε άλλους πλανήτες. Επισήμανε, ωστόσο, ότι ο Ιησούς Χριστός δεν έχει επισκεφτεί αυτούς τους υποθετικούς πολιτισμούς, καθώς η παρουσία Του στη Γη ήταν ένα «μοναδικό γεγονός», και ότι είναι απίθανο να εστάλη κι εκεί ένας δεύτερος Ιησούς για να τους σώσει…

Ο πατέρας Jose Funes δεν πιστεύει επίσης πως η ανθρωπότητα θα γνωρίσει από κοντά έναν άλλον πολιτισμό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Είναι πιθανό να υπάρχουν άλλες μορφές ζωής, και μάλιστα νοήμονες μορφές ζωής, αλλά δεν πιστεύω ότι θα συναντήσουμε ποτέ τον Mr. Spock (σ.σ.: ήρωας της σειράς επιστημονικής φαντασίας «Star Trek»). Επίσης, η παρουσία του Υιού του Θεού αποτελεί μοναδικό γεγονός όχι μόνο στην ιστορία της ανθρωπότητας, αλλά και του σύμπαντος» σημείωσε χαρακτηριστικά.

​Ο ιερωμένος επιστήμονας είχε εκφράσει ξανά παρόμοιες απόψεις, το 2008, λέγοντας ότι η ύπαρξη εξωγήινης ζωής δεν αντιβαίνει στο καθολικό δόγμα και στις διδαχές της ΒίβλουΟ ιερωμένος επιστήμονας είχε εκφράσει ξανά παρόμοιες απόψεις, το 2008, λέγοντας ότι η ύπαρξη εξωγήινης ζωής δεν αντιβαίνει στο καθολικό δόγμα και στις διδαχές της Βίβλου. 

«Η Βίβλος δεν είναι ένα επιστημονικό βιβλίο. Αν ψάχνουμε για επιστημονικές απαντήσεις στα ερωτήματά μας στη Βίβλο, τότε κάνουμε λάθος. Απαντάει σε ζητήματα όπως ποιος είναι ο ρόλος μας στο σύμπαν, αλλά όχι και σε άλλα θέματα που άπτονται της επιστήμης.»

Καλλιτεχνική απεικόνιση του Kepler 452-b:

Επιμέλεια: Σωτήρης Σκουλούδης

Διαβάστε ακόμη:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης