Από Δευτέρα επιστρέφουν στα σχολεία οι μαθητές των πρώτων τάξεων του δημοτικού στη Σκωτία

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 16 Φεβρουαρίου 2021, 17:58
Από Δευτέρα επιστρέφουν στα σχολεία οι μαθητές των πρώτων τάξεων του δημοτικού στη Σκωτία

Οι μαθητές στα σχολεία της Σκωτίας θα αρχίσουν να επιστρέφουν στις τάξεις τους από την επόμενη Δευτέρα, ανακοίνωσε η πρωθυπουργός Νίκολα Στέρτζον, όμως η απόφαση αυτή ενδεχομένως να σημαίνει ότι οι υπόλοιποι περιορισμοί που έχουν επιβληθεί λόγω της πανδημίας, ίσως να χρειαστεί να παραταθούν για μεγαλύτερο διάστημα.

Η Στέρτζον διευκρίνισε ότι η επιστροφή ορισμένων τάξεων στα σχολεία θα προχωρήσει κανονικά, όπως ήταν προγραμματισμένη. Η απόφαση αφορά τους μαθητές των πρώτων τάξεων της πρωτοβάθμιας και ορισμένων τάξεων της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Το αν και πότε θα επιστρέψουν και οι υπόλοιποι μαθητές θα εξαρτηθεί από το κατά πόσο θα είναι επιτυχής αυτή η πρώτη φάση και από τα συνολικά επιδημιολογικά δεδομένα.

«Σκοπίμως επιλέγουμε αυτό το περιορισμένο περιθώριο που έχουμε αυτή τη στιγμή για να επιστρέψουν τουλάχιστον κάποια παιδιά στο σχολείο, επειδή η εκπαίδευση και η ευημερία των παιδιών είναι βασική προτεραιότητα», είπε η πρωθυπουργός στο κοινοβούλιο.

Όπως εξήγησε, το άνοιγμα των σχολείων «ίσως να σημαίνει ότι οι υπόλοιποι από εμάς θα ζήσουμε με κάποια περιοριστικά μέτρα για περισσότερο καιρό και αυτός είναι ένας συμβιβασμός που είμαστε πρόθυμοι να τον κάνουμε».

Λόγω της πανδημίας του Covid-19 τα σχολεία έκλεισαν πριν από τα Χριστούγεννα.

Μέχρι σήμερα στη Σκωτία έχει εμβολιαστεί με την πρώτη δόση του εμβολίου για τον νέο κορωνοϊό το 28% του ενήλικου πληθυσμού.

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 16 Φεβρουαρίου 2021, 17:58