Το κοινοβούλιο της πολιτείας της Φλόριντα απέρριψε την Τρίτη πρόταση να απαγορευθεί η πώληση κάποιων ημιαυτόματων όπλων και οι μεγάλης χωρητικότητας γεμιστήρες την ώρα που παρακολουθούσαν τη συνεδρίαση δεκάδες μαθητές του λυκείου όπου την προηγούμενη εβδομάδα σκοτώθηκαν 17 άνθρωποι.

Οι βουλευτές της Φλόριντα απέρριψαν με 36 ψήφους υπέρ και 71 κατά την πρόταση αυτή στη διάρκεια μιας συνεδρίασης που ξεκίνησε με μια προσευχή στη μνήμη των 17 ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους στο λύκειο Μάρτζορι Στόουνμαν Ντάγκλας του Πάρκλαντ από έναν πρώην μαθητή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μαθητές του λυκείου ήταν παρόντες στη συνεδρίαση και εμφανίστηκαν σοκαρισμένοι μετά το πέρας της ψηφοφορίας.

«Είναι αποκαρδιωτικό να βλέπουμε πόσα ονόματα βουλευτών εμφανίστηκαν (στο “όχι”)» δήλωσε η 16χρονη Σέριλ Ακουαρόλι, η οποία φοιτά στο Στόουνμαν Ντάγκλας. «Έμοιαζε σχεδόν απάνθρωπο πώς πάτησαν αμέσως το κουμπί για να πουν “όχι”» πρόσθεσε.

Ο Σπένσερ Μπλαμ, ένας συμμαθητής της, επεσήμανε ότι αισθάνθηκε σαν οι βουλευτές να μην εκπροσωπούν τον ίδιο και τους άλλους επιζώντες του μακελειού. «Είναι απαράδεκτο (…) Δείχνει ότι δεν ενδιαφέρονται για εμάς» τόνισε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Σέριλ κατήγγειλε μάλιστα ότι οι 71 βουλευτές που καταψήφισαν την πρόταση θα φέρουν την ευθύνη για τον θάνατο του επόμενου ανθρώπου από ένα ημιαυτόματο όπλο AR-15, όπως αυτό που χρησιμοποίησε ο δράστης του μακελειού στο σχολείο της.

Από τη μεριά του, ο Ρεπουμπλικάνος κυβερνήτης της Φλόριντα Ρικ Σκοτ δήλωσε ότι αναμένεται να καταθέσει πρόταση για την ασφάλεια στα σχολεία έως την Παρασκευή.

«Στόχος μου είναι να βρω κάτι (…) που θα κάνει τους γονείς να νιώθουν πιο άνετα ότι τα παιδιά τους θα πηγαίνουν με ασφάλεια στο σχολείο. Αυτός είναι ο σκοπός» εξήγησε. «Αυτά τα παιδιά πρέπει να πηγαίνουν με ασφάλεια στο σχολείο» επεσήμανε.

Στο μεταξύ, με το σύνθημα #NeverAgain (ποτέ ξανά) δεκάδες μαθητές και προσωπικό που επέζησε από το μακελειό στο σχολείο της Φλόριντα αναχώρησαν χθες με κατεύθυνση το Καπιτώλιο, όπου ελπίζουν να συνομιλήσουν με βουλευτές σήμερα για την ασφάλεια στα σχολεία και τον έλεγχο στα όπλα.

Πηγή: cnn, ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης