Ουάσινγκτον: Απαγόρευσε το… μπουγέλωμα στους αμερικανούς διπλωμάτες

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 22 Αυγούστου 2014, 07:24
Ουάσινγκτον: Απαγόρευσε το… μπουγέλωμα στους αμερικανούς διπλωμάτες
Οι αμερικανοί διπλωμάτες δεν έχουν από την Πέμπτη δικαίωμα να λαμβάνουν μέρος στο «Ice Bucket Challenge», την παγκόσμια πρωτοβουλία που κάνει θραύση στο διαδίκτυο, όπου οι συμμετέχοντες δεχόμενοι την πρόκληση από κάποιον άλλον, αδειάζουν στο κεφάλι τους ένα κουβά με παγωμένο νερό. Στόχος είναι να αντλήσουν χρήματα για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Πολλές διασημότητες, όπως ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Τζορτζ Μπους, ο ιδρυτής της Microsoft Μπιλ Γκέιτς, ηθοποιοί, αθλητές, καλλιτέχνες και πολιτικοί έχουν λάβει μέρος και «πάγωσαν» για καλό σκοπό.

Αλλά το Στέιτ Ντιπάρτμεντ εξέδωσε μια εσωτερική νότα με την οποία απαγορεύει σε ανώτερους διπλωμάτες του να συμμετάσχουν στην «πρόκληση του κουβά με το παγωμένο νερό» όπως δήλωσε την Πέμπτη η εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρί Χαρφ.

«Οι ηθικοί κανόνες της ομοσπονδιακής κυβέρνησης αποτρέπουν τη συμμετοχή δημόσιων λειτουργών μας, όπως πρεσβευτές, σε κινήσεις για ιδιωτικά κέρδη, ανεξάρτητα από τον καλό σκοπό, που αυτές γίνονται» αναφέρεται στη διπλωματική νότα.

Το «Ice Bucket Challenge» έγινε ένα παγκόσμιο φαινόμενο μέσω των κοινωνικών δικτύων, όπου όσοι δέχονται την πρόσκληση χύνουν ένα κουβά με παγωμένο νερό στο κεφάλι τους, για τη συγκέντρωση τουλάχιστον 100 δολαρίων για την καταπολέμηση της νόσου ALS (Αμυοτροφική Πλάγια Σκλήρυνση).

Η ένωση ALS ήταν πάντως την Πέμπτη στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι έχουν συγκεντρωθεί εφέτος 41.800.000 δολάρια από τις 29 Ιουλίου έως τις 21 Αυγούστου έναντι μόλις 2,1 εκατ. δολαρίων την ίδια περίοδο του προηγούμενου έτους.

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 22 Αυγούστου 2014, 07:24