Ένα like της αμερικανικής πρεσβείας σε ένα μήνυμα σχετικά με τον Ντεβλέτ Μπαχτσελί, τον επικεφαλής του εθνικιστικού κόμματος, προκάλεσε την έντονη αντίδραση της Τουρκίας. Το υπουργείο Εξωτερικών της γειτονικής μας χώρας ανακοίνωσε σήμερα ότι κάλεσε τον αμερικανό επιτετραμμένο του ζητώντας «ανοιχτή και ξεκάθαρη» εξήγηση σχετικά με το ζήτημα.

H ανάρτηση στο Twitter έγραφε ότι η Τουρκία θα πρέπει να είναι έτοιμη για μια πολιτική σκηνή χωρίς τον Μπαχτσελί, ο οποίος πρόσφατα ασθένησε, προκαλώντας εικασίες ως προς την σοβαρότητα της πάθησής του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το ΑΚΡ έγραψε στο Twitter πως ο χρήστης ο οποίος ανήρτησε το μήνυμα είναι «καταζητούμενος για σχέσεις με το δίκτυο του Φετουλάχ Γκιουλέν», για το οποίο η Άγκυρα υποστηρίζει πως ενορχήστρωσε την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος.

Σε δηλώσεις του ο Ομέρ Τσελίκ, εκπρόσωπος του AKP, επεσήμανε πως το Στέιτ Ντιπάρτμεντ όπως επίσης και η αμερικανική πρεσβεία «πρέπει να ερευνήσουν το θέμα» και πως «μια συγγνώμη δεν είναι αρκετή».

«Δείχνει πως κάποιοι που απασχολούνται στην Πρεσβεία καταβάλλουν ιδιαίτερη προσπάθεια για να βλάψουν τις σχέσεις ανάμεσα στις δύο χώρες»,  αναφέρει σε σχετική του ανάρτηση στο Twitter o Τσελίκ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η Πρεσβεία των Ηνωμένων Πολιτειών πρέπει να προσπαθήσει να καταλάβει την Τουρκία όχι μέσω ανθρώπων που συνδέονται με τρομοκρατικές οργανώσεις, αλλά μέσω ανθρώπων που μπορούν να κάνουν σωστή ανάλυση», προσθέτει.

Σημειώνεται πως πρεσβεία ανήρτησε αργά χθες, Σάββατο, μια συγγνώμη στο Twitter.

«Νωρίτερα σήμερα ο λογαριασμός της πρεσβείας μας στο Twitter έκανε ”like” σε μια άσχετη καταχώριση κατά λάθος. Εκφράζουμε τη λύπη μας για το λάθος και ζητούμε συγγνώμη για οποιαδήποτε σύγχυση», ανέφερε.

Το επίμαχο like όπως έγινε γνωστό αφαιρέθηκε από τη σελίδα της πρεσβείας μετά τον σάλο αντιδράσεων που προκάλεσε.

Ο Σεμίχ Γιαλτσίν, υπαρχηγός του MHP, το βράδυ του Σάββατο σε tweet έγραψε πως «ο Μπαχτσελί αναρρώνει και θα επιστρέψει στη δουλειά την ερχόμενη εβδομάδα».

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης