Την κράτηση Γερμανού μηχανικού γνωστοποίησε με ανακοίνωση και video η αλ Κάιντα του Ισλαμικού Μάγρεμπ (AQMΙ), μετέδωσε το μαυριτανικό ιδιωτικό πρακτορείο ειδήσεων του διαδικτύου ANI.

Στο μήνυμά της, η οργάνωση ζητεί την ανταλλαγή του Γερμανού αιχμαλώτου με μια μουσουλμάνα που είναι φυλακισμένη στη Γερμανία και έχει πέσει θύμα «βασανιστηρίων».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Σας ενημερώνουμε ότι ο συμπατριώτης σας, Εντγκαρ Φρίτς Ράουπαχ, είναι αιχμάλωτος των μαχητών του AQΜΙ. Σας ζητούμε ως εκ τούτου να απελευθερώσετε την αδελφή Ουμ Σέιβ Aλ Ανσαρίγια (Φελίς Λόβιτς ήταν το αρχικό της όνομα, πριν από τον προσηλυτισμό της στο Ισλάμ) και να της χορηγήσετε αποζημίωση για τις βλάβες που υπέστη» αναφέρεται στην ανακοίνωση του AQMΙ, που μεταδόθηκε από το πρακτορείο πληροφοριών «Νουαξότ».

Το μήνυμα θεωρείται αυθεντικό, καθώς το ANI πάντα μεταδίδει ανακοινώσεις και δηλώσεις του AQMΙ, χωρίς ποτέ να διαψευστεί.

Ο τόπος παράδοσης της «μουσουλμάνας» δεν έχει καθοριστεί από την οργάνωση, που προειδοποιεί ενάντια σε κάθε προσπάθεια για την απελευθέρωση του Εντγκαρ Φρίτς Ράουπαχ με τη βία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η AQMΙ τονίζει ότι ο Γερμανός κρατούμενος «θα έχει την ίδια τύχη με τον Ιταλό και τον Βρετανό», που σκοτώθηκαν από τους απαγωγείς τους στη διάρκεια μιας επιχείρησης των δυνάμεων ασφαλείας της Νιγηρίας για την απελευθέρωσή τους στις 8 Μαρτίου στο Σοκότο στα βορειοδυτικά της χώρας. Οι δύο όμηροι είχαν απαχθεί τον Μάιο του 2011 και κρατούνταν στο Σοκότο.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης