«Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν στοιχεία για οποιαδήποτε συμμετοχή της πριγκίπισσας Κριστίνα των Βουρβόνων στο φερόμενο αδίκημα σε βάρος του δημοσίου το οποίο αποδίδεται στον σύζυγό της», δήλωσε ο Ισπανός εισαγγελέας, αρμόδιος για την καταπολέμηση της διαφθοράς, ο οποίος άσκησε την Πέμπτη έφεση στις κατηγορίες για φορολογική απάτη και ξέπλυμα χρήματος εναντίον της αδελφής του νυν βασιλιά της Ισπανίας.

«Εξακολουθούμε να αγνοούμε ποια συγκεκριμένα αδικήματα και ποια στοιχεία μπορούν να αποδοθούν στην Κριστίνα των Βουρβόνων» πρόσθεσε ο εισαγγελέας Πέδρο Οράκ, ο οποίος εκτιμά ότι τα στοιχεία για να ασκηθεί δίωξη εναντίον της πριγκίπισσας δεν είναι επαρκή. «Ενδείξεις που βάρυναν σημαντικά κατά της ενοχής της αγνοήθηκαν», υπογράμμισε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο δικαστής Χοσέ Κάστρο, του δικαστηρίου της Πάλμα ντε Μαγιόρκα, εξέδωσε χθες το πόρισμα έρευνας που περιέχει τις προτάσεις για άσκηση διώξεων και το πλήρες κατηγορητήριο, σύμφωνα με το οποίο η Ινφάντα Κριστίνα και ο σύζυγός της, Ινιάκι Ουρδανγαρίν, κατηγορούνται για κατάχρηση έξι εκατ. ευρώ δημόσιου χρήματος καθώς και για φορολογική απάτη.

Η πριγκίπισσα κατηγορείται για απάτη και ξέπλυμα χρήματος επειδή, σύμφωνα με τον Κάστρο, συνεργάστηκε «ενεργά» με τον σύζυγό της και χρησιμοποίησε για προσωπικούς σκοπούς ένα μέρος των χρημάτων που υπεξαιρέθηκαν.

Αντίθετα η Ινφάντα Κριστίνα βασίζει την υπεράσπισή της στο γεγονός ότι αγνοούσε όλες τις δραστηριότητες του συζύγου της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαβάστε επίσης: Βαριές κατηγορίες για την πριγκίπισσα Κριστίνα
Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 25 Ιουνίου 2014, 11:44

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης