Τουλάχιστον 20 άνθρωποι τραυματίστηκαν την Τετάρτη όταν… ανεμοστρόβιλος έπληξε εργοστάσιο χάλυβα στο νότιο τμήμα της Ιταλίας.

Μέλη σωστικών συνεργείων συνεχίζουν τις έρευνες για τον εντοπισμό ενός εργάτη ο οποίος αγνοείται εδώ και αρκετές ώρες, όταν ο γερανός πάνω στον οποίο βρισκόταν, κατέρρευσε λόγω των θυελλωδών ανέμων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το απίστευτο περιστατικό σημειώθηκε σε βιομηχανική εγκατάσταση της ILVA στην πόλη του Τάραντα, με ερασιτεχνική κάμερα φοιτητή να καταγράφει εκπληκτικές εικόνες. Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας οι ισχυροί άνεμοι προκάλεσαν ζημιές σε αποθήκες του εργοστασίου καθώς και σ’ έναν φάρο στην προβλήτα του λιμανιού.

Εικόνες από τα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία δείχνουν αυτοκίνητα να έχουν ανατραπεί και μια εστία πυρκαγιάς να έχει εκδηλωθεί μετά το «πέρασμα» του ανεμοστρόβιλου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ILVA βρίσκεται στο επίκεντρο περιβαλλοντικού σκανδάλου που αφορά σε εκτεταμένη μόλυνση της περιοχής.

Ειδικότερα, πρόσφατες επιστημονικές έρευνες συνδέουν τα υψηλά ποσοστά καρκίνου και αναπνευστικών προβλημάτων των κατοίκων της περιοχής με την ατμοσφαιρική ρύπανση που προκαλείται από τις δραστηριότητες της επιχείρησης. Κι όλα αυτά ενώ ήδη κλητήρες προχώρησαν πριν από λίγες ημέρες σε κατάσχεση μεγάλης ποσότητας χάλυβα της ILVA, εν μέσω κατηγοριών για προσπάθειες χρηματισμού τοπικών αξιωματούχων από στελέχη της εταιρείας προκειμένου να «θάψουν» το θέμα.

Εκτιμάται ότι στο εργοστάσιο απασχολούνται περίπου 12.000 άνθρωποι. Με ανακοίνωσή του ο υπουργός Περιβάλλοντος της Ιταλίας, Corrado Clini, εξήγησε ότι η πρόταση για οριστικό κλείσιμο του εργοστασίου θα προκαλούσε μεγάλα προβλήματα τόσο στην οικονομία της πόλης, ανεβάζοντας κατακόρυφα τα ποσοστά ανεργίας, όσο και στις διεθνείς εξαγωγές της χώρας.

Δείτε το video…

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης