Ανεμοστρόβιλος κάνει… καλοκαιρινό κατάστημα στην Ουρουγουάη

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 22 Απριλίου 2016, 08:58
Ανεμοστρόβιλος κάνει… καλοκαιρινό κατάστημα στην Ουρουγουάη
Εικόνες - σοκ κατέγραψε πριν από λίγες ημέρες κάμερα κλειστού κυκλώματος ασφαλείας (CCTV) επιχείρησης με υποδήματα στην πόλη Ντολόρες στο νοτιοδυτικό τμήμα της Ουρουγουάης.

Ανεμοστρόβιλος προκαλεί σοβαρές ζημιές στο κατάστημα, τρέποντας σε φυγή πελάτες και εργαζομένους. Σύμφωνα με δημοσίευμα στο ibtimes.co.uk, τα ακραία καιρικά φαινόμενα που έπληξαν την ευρύτερη περιοχή άφησαν πίσω τους τέσσερις νεκρούς και περισσότερους από 200 τραυματίες.

Περίπου 400 κτήρια (συμπεριλαμβανομένων σχολείων και εκκλησιών) υπέστησαν σοβαρές ζημιές. Δύο από τους θανάτους σημειώθηκαν όταν οι θυελλώδεις άνεμοι σήκωσαν στον αέρα αυτοκίνητα, τα οποία έπεσαν στη συνέχεια πάνω σε διερχόμενους πεζούς.


Οι Αρχές της χώρας κήρυξαν σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης το γεωγραφικό διαμέρισμα Σοριάνο, στο οποίο εντάσσεται διοικητικά η πόλη Ντολόρες (20.000 κάτοικοι). 

Στο έργο των σωστικών συνεργείων συνδράμουν δυνάμεις του στρατού, ενώ -όπως ανακοινώθηκε- η αστυνομία προχώρησε σε συλλήψεις για πλιάτσικο σε κατεστραμμένες επιχειρήσεις.


Η Ουρουγουάη δεν πλήττεται συχνά από ανεμοστρόβιλους.

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 22 Απριλίου 2016, 09:31