Συνεχίζεται η μάχη με τη φωτιά που ξέσπασε κοντά στη Σάντα Μπάρμπαρα καθώς απειλεί κατοίκους και σπίτια στην Καλιφόρνια. Εκατοντάδες πυροσβέστες προσπαθούν να σβήσουν τη φωτιά που ξέσπασε το απόγευμα της Δευτέρας στον εθνικό δρυμό Λος Πάντρες. Το πρωί της Τρίτης η πυρκαγιά είχε εξαπλωθεί σε έκταση 15.370 στρεμμάτων και απειλούσε την τουριστική περιοχή Σάντα Μπάρμπαρα, σχεδόν εκατό χιλιόμετρα μακριά από το Λος Άντζελες.

Πάνω από 600 πυροσβέστες, με τη βοήθεια ελικοπτέρων και πυροσβεστικών αεροσκαφών, έχουν αναπτυχθεί στην περιοχή, ενώ οι αρχές εξέδωσαν διαταγή κατεπείγουσας απομάκρυνσης για τους κατοίκους 2.400 σπιτιών και περίπου 5.500 ανθρώπων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η φωτιά , την οποία οι αρχές βάπτισαν Cave Fire, συνεχίζει να μαίνεται και «οι συνθήκες υπό τις οποίες εργάζονται οι πυροσβέστες είναι ανάμεσα στις πιο σκληρές στον κόσμο», δήλωσε ο επικεφαλής των δασοπυροσβεστών του Λος Πάντρες, ο Τζίμι Χάρις.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η πυρκαγιά, που δεν έχει καταστεί δυνατό να περιοριστεί και τα αίτια που την προκάλεσαν είναι ακόμη άγνωστα, ενισχύεται από τους ισχυρούς ανέμους που πνέουν από τον ωκεανό, πρόσθεσε ο Χάρις.

Οι βροχοπτώσεις που αναμένεται να σημειωθούν σύντομα θα βοηθήσουν τους πυροσβέστες να επικρατήσουν σε αυτή τη μάχη, αλλά υπάρχει ταυτόχρονα κίνδυνος να προκαλέσουν κατολισθήσεις και πλημμύρες.

Μέχρι στιγμής φέτος έχουν απανθρακωθεί περίπου 809.000 στρέμματα στην Καλιφόρνια, κατά τους υπολογισμούς της υπηρεσίας Δασών και Πυροπροστασίας της αμερικανικής Πολιτείας.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης