Η παραίτηση του Μουσταφά Ακιντζί θα συζητηθεί τη Δευτέρα δήλωσε ο «πρωθυπουργός» του ψευδοκράτους  Ερσίν Τατάρ, μετά την δήλωση Ερντογάν ότι ο Ακιντζί ξεπέρασε τα όριά του και χρειάζεται να μάθει ποια είναι αυτά.

Ο τουρκοκύπριος ηγέτης μετά από επικρίσεις ότι παρέμεινε σιωπηλός σε ότι αφορά την τουρκική εισβολή στη Συρία, ανάρτησε  σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης σχόλιο που μεταξύ άλλων ανέφερε  ότι  κατά την επιχείρηση «Πηγή Ειρήνης» «δεν είναι νερό που χύνεται, αλλά αίμα»

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οργή Ερντογάν κατά του Ακιντζί

«Λέω καθαρά και ξάστερα ότι δεν γνωρίζει τα όριά του. Χρειάζεται να μάθει τα όριά του και τον εαυτό του» δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν σχολιάζοντας στο πλαίσιο διάσκεψης Τύπου για την Συρία την επικριτική ανάρτηση του Μ. Ακιντζί στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook.

 «Η εξουσία του δεν κερδήθηκε με τη δική του ισχύ, αλλά κερδήθηκε χάρη στην Τουρκία. Πιστεύω ότι ο λαός της ‘ΤΔΒΚ’ θα του δώσει την απάντηση που χρειάζεται» πρόσθεσε ο Ερντογάν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διερωτήθηκε εάν υπάρχει στον κόσμο άλλο κράτος εκτός από την Τουρκία που δίδει αγώνα για να είναι κράτος η «ΤΔΒΚ», όπως αποκάλεσε το ψευδοκράτος και απάντησε μόνος του «Όχι. Σε ένα τέτοιο μέρος λοιπόν χτυπά. Πρέπει να ξέρει τα όρια του.»

Παράλληλα, ο Τούρκος ΥΠΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσογλου ανάρτησε στον προσωπικό του λογιαριασμό στο Twitter βίντεο που υμνεί τον Ραούφ Ντεντκάς, σημειώνοντας: «τον θυμόμαστε με νοσταλγία και λαχτάρα». 

Πυρά και από AKP

Το κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚP) του Ερντογάν επίσης καταδίκασε τα σχόλια Ακιντζί για τη συνεχιζόμενη επιχείρηση της Τουρκίας στη βόρεια Συρία.

«Η δήλωση του ‘Προέδρου της ΤΔΒΚ’ κατά της επιχείρησης Πηγή Ειρήνης είναι αναιτιολόγητη και ασεβής» δήλωσε ο Ομέρ Τσελίκ, εκπρόσωπος του κόμματος.

«Η επιχείρηση Πηγή Ειρήνης διεξάγεται εναντίον τρομοκρατικής οργάνωσης, η οποία είναι ένα δίκτυο δολοφονιών. Ο κ. Ακιντζί δεν αναφέρει μια πρόταση εναντίον της τρομοκρατικής οργάνωσης, αλλά επικρίνει τις προσπάθειές μας κατά της τρομοκρατίας. Αυτή είναι μια σαφής ασέβεια» ανέφερε ο Τσελίκ στο Twitter.

Η ανάρτηση του Μουσταφά Ακιντζί

 «Μερικές φορές μένεις σιωπηλός όχι γιατί δεν έχεις κάτι να πεις. Μερικές φορές οι καταστάσεις είναι τόσο περίπλοκες που κάποια πράγματα δεν μπορούν να ειπωθούν εύκολα με ένα ναι ή ένα όχι», έγραψε.
 
Τον ρωτούν, όπως είπε, τη γνώμη του για τη Συρία, κάποιοι για να τη χρησιμοποιήσουν για σκοπούς πολιτικής εκμετάλλευσης. Μάλιστα, προσθέτει, κάποιοι ανέπτυξαν θεωρίες συνωμοσίας για αυτή του τη σιωπή.
 
Ανέφερε ότι δεν πιστεύει σε αυτούς που δεν θέλουν να απαλλαγούν «από τη μάστιγα της τρομοκρατίας και υπέρ της Τουρκίας». Οι πραγματικοί αποδέκτες αυτού του προβλήματος είναι εκείνοι που ζουν στην Τουρκία, δήλωσε ο Ακιντζί.
 
«Η δική μου πεποίθηση είναι ότι η περιοχή της Συρίας είναι πλέον κορεσμένη από τον πόλεμο, που μπαίνει στον δέκατο του χρόνου. Εάν το αίμα που ρέει για δέκα χρόνια συνεχίζει να τρέχει, δεν θα είναι δυνατόν να επιτευχθεί ειρήνη», ανέφερε.
 
Ο Μουσταφά Ακιντζί τάχθηκε υπέρ του διαλόγου ανάμεσα σε όλους τους εμπλεκόμενους και υπέρ της αποκατάστασης των σχέσεων μεταξύ Τουρκίας και Συρίας, καθώς και με άλλες χώρες της περιοχής.
 
«Έμαθα τι σημαίνει πόλεμος από εμπειρία», πρόσθεσε, αναφερόμενος στο 1974. Παρόλο που αποκαλείτο «ειρηνευτική επιχείρηση» ήταν πόλεμος, που χυνόταν αίμα, και τώρα που το αποκαλούμε «πηγή ειρήνης» δεν χύνεται νερό αλλά αίμα, πρόσθεσε.
 
«Δεν θέλω καμία κοινωνία να υποφέρει από τον πόλεμο» και κανενός το παιδί να αιμορραγεί, είπε. Εξέφρασε, δε, την επιθυμία του να υπάρξει διάλογος το συντομότερο δυνατόν.

Διαβάστε επίσης: Ερντογάν: Να μάθει τα όριά του ο Ακιντζί

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης