Ο Αραβικός Σύνδεσμος αποφάσισε να αναστείλει την αποστολή επιπλέον παρατηρητών στη Συρία μετά την επίθεση που δέχτηκαν οι ομάδες του την Δευτέρα, όπως έγινε γνωστό από αξιωματούχο του Οργανισμού, από το Κάιρο.

«Ο Αραβικός Σύνδεσμος δεν θα στείλει προς το παρόν επιπλέον παρατηρητές στη Συρία» και αναμένει «να ηρεμήσουν τα πράγματα», είπε ο αξιωματούχος αυτός, ζητώντας να τηρηθεί η ανωνυμία του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την περασμένη Κυριακή ο Οργανισμός είχε αποφασίσει να ενισχύσει την αποστολή του στη Συρία μετά τις επικρίσεις που δέχτηκε για την αδυναμία του να σταματήσει την καταστολή της εξέγερσης.

Την Δευτέρα όμως οι παρατηρητές του δέχτηκαν επίθεση στην περιοχή της Λαττάκειας και τρεις από αυτούς -δύο από το Κουβέιτ και ένας από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα-τραυματίστηκαν.

Ο ίδιος αξιωματούχος διέψευσε τις δηλώσεις ενός Αλγερινού παρατηρητή, του Ανουάρ Μάλεκ ο οποίος παραιτήθηκε από την αποστολή κατηγορώντας το καθεστώς του Μπασάρ αλ-‘Ασαντ για «σειρά εγκλημάτων κατά του λαού του».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο αξιωματούχος χαρακτήρισε τις δηλώσεις «αβάσιμες» και υποστήριξε ότι ο Μάλεκ δεν θα μπορούσε να τις κάνει γιατί «ήταν άρρωστος και έμεινε κλινήρης στο ξενοδοχείο του στη Συρία».

Μιλώντας στο αραβικό τηλεοπτικό κανάλι Αλ Τζαζίρα ο Αλγερινός παρατηρητής είχε πει ότι βρισκόταν επί 15 ημέρες στη Χομς.

Επιμέλεια:Xρήστος Μαζάνης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης