Ανυποχώρητος εμφανίζεται ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν που δεν φαίνεται να έλαβε το μήνυμα αλληλεγγύης προς την Ελλάδα το οποίο εξέπεμψε λίγες ώρες νωρίτερα η Σύνοδος υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ αλλά ούτε και το δημοσίευμα των Times του Λονδίνου που τον κατακεραύνωνε γράφοντας πως καταπατά ελληνικά και κυπριακά ύδατα.

Μιλώντας σε περιφερειακή εκδήλωση του AKP και αναφερόμενος στις κινήσεις του Oruc Reis στην ανατολική Μεσόγειο, ανέφερε ότι μίλησε με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ και τον πρόεδρο της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, αλλά η Ελλάδα «δεν ανταποκρίνεται στη δική μας προσέγγιση» επίλυσης της κρίσης μέσω του διαλόγου και του διεθνούς δικαίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ανέφερε δε ότι αν η Ελλάδα «συνεχίσει αυτή την τακτική» τότε «κι εμείς θα κάνουμε ό,τι είναι αναγκαίο», ενώ σημείωσε ότι το Oruc Reis θα συνεχίσει έως τις 23 Αυγούστου τις έρευνες και «δεν θα διστάσουμε να απαντήσουμε στην παραμικρή παρενόχληση».

«Δεν θα υποκύψουμε ποτέ στην καταλήστευση της υφαλοκρηπίδας μας και δεν πρόκειται ποτέ να υποκύψουμε σε κυρώσεις και απειλές», είπε ο Ερντογάν, προσθέτοντας ότι «θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί για να προστατεύσουμε την γαλάζια πατρίδα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης