Σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RΤ, το Sputnik, αλλά και σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου  Άμυνας της Αρμενίας, το υπουργείο παραδέχεται πως τουρκικό μαχητικό F-16 κατέρριψε αρμενικό μαχητικό τύπου SU-25.

Ο Αρμένιος πιλότος είναι νεκρός σύμφωνα με τις επίσημες αρχές του Γερεβάν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δεν αναφέρονται περισσότερα στοιχεία, αλλά καταδεικνύεται με ξεκάθαρο τρόπο η άμεση εμπλοκή στην πολεμική αντιπαράθεση Αζερμπαϊτζάν – Αρμενίας, των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων.

Γερμανικά δημοσιεύματα, αποκάλυψαν άλλωστε το πρωί της Τρίτης πως η Τουρκία και το Αζερμπαϊτζάν προετοίμαζαν την πολεμική σύρραξη του φθινοπώρου, ήδη από τον προηγούμενο Ιούλιο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η Τουρκία προμήθευσε το Αζερμπαϊτζάν με οπλικά συστήματα, καθώς και με δυνάμεις Τζιχαντιστών από το πολεμικό μέτωπο της Συρίας.

Επισημαίνεται, πως στις τάξεις του Ισλαμικού Χαλιφάτου στη Συρία και το Ιράν, ένα μεγάλο ποσοστό των Τζιχαντιστών μαχητών προέρχονταν από τον Καύκασο και ειδικά την Τσετσενία.

Το τουρκικό υπουργείο Άμυνας, έσπευσε άμεσα να διαψεύσει την είδηση πως ένα τουρκικό μαχητικό αεροσκάφος F-16, κατέρριψε αρμενικό μαχητικό τύπου SU-25, ενώ όπως μεταδίδει το Sputnik, και το Υπουργείο Άμυνας του Αζερμπαϊτζάν διέψευσε τους ισχυρισμούς του Γερεβάν για κατάρριψη αρμένικου μαχητικού αεροσκάφους από τουρκικό.

Ωστόσο, το υπουργείο Άμυνας του Αζερμπαϊτζάν, έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο με το οποίο καταδεικνύεται η δραστηριότητα κατά αρμενικών στόχων, μέσω τουρκικών Drones τύπου Bayraktar TB2.

Δείτε τα βίντεο:

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης