Αμερικανός ΥΠΕΞ: Ισραηλινοί και Παλαιστίνιοι να προστατεύσουν τους αμάχους και τα παιδιά

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 17 Μαΐου 2021, 15:40
Αμερικανός ΥΠΕΞ: Ισραηλινοί και Παλαιστίνιοι να προστατεύσουν τους αμάχους και τα παιδιά

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν κάλεσε Ισραηλινούς και Παλαιστίνιους «να προστατεύσουν τους αμάχους και ειδικότερα τα παιδιά», επαναλαμβάνοντας ότι το Ισραήλ έχει, «ως δημοκρατία», ιδιαίτερη υποχρέωση στο θέμα αυτό.

«Θα συνεχίσουμε τις εντατικές διπλωματικές προσπάθειες για να τεθεί τέλος στον κύκλο της βίας» και «είμαστε έτοιμοι να προσφέρουμε την υποστήριξή μας εάν οι πλευρές θελήσουν να επιτύχουν κατάπαυση του πυρός», δήλωσε ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας κατά τη διάρκεια επίσκεψης στην Κοπεγχάγη.

Η Ουάσινγκτον ζήτησε από το Ισραήλ «διευκρινίσεις» σχετικά με τη «δικαιολόγηση» της επίθεσης που κατέστρεψε το Σάββατο στη Γάζα κτήριο που στέγαζε διεθνή μέσα ενημέρωσης, εξήγησε ο Άντονι Μπλίνκεν.

Ο ίδιος δήλωσε ότι δεν είδε στοιχεία που ενδεχομένως είχαν οι ισραηλινές αρχές και, κατά συνέπεια, δεν διατύπωσε άποψη για τη νομιμότητα του ισραηλινού πλήγματος.

«Γενικότερα ισχύει και είναι πραγματικά σημαντικό ότι το Ισραήλ έχει ιδιαίτερη ευθύνη στην προστασία των αμάχων καθώς αμύνεται και αυτό περιλαμβάνει απολύτως τους δημοσιογράφους» είπε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών.

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 17 Μαΐου 2021, 15:47