Αλβανία: Στους δρόμους στρατός και αστυνομία στο πλαίσιο εφαρμογή των μέτρων προστασίας από τον κορωνοϊό

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 12 Μαρτίου 2020, 13:22
Αλβανία: Στους δρόμους στρατός και αστυνομία στο πλαίσιο εφαρμογή των μέτρων προστασίας από τον κορωνοϊό

Στρατό και αστυνομία κατεβάζει στους δρόμους η κυβέρνηση της Αλβανίας στο πλαίσιο του ελέγχου για την εφαρμογή των μέτρων προστασίας του πληθυσμού από τη διάδοση του κορωνοϊού.

Όπως ανακοινώθηκε από τον πρωθυπουργό Έντι Ράμα, σε περίπτωση κατά την οποία διαπιστωθεί ότι άτομα που βρέθηκαν στην Ιταλία και την Ελλάδα την τελευταία βδομάδα δεν έχουν μπει αυτοβούλως σε καραντίνα, θα επιβάλλεται πρόστιμο 5.000 ευρώ και δεν θα επιτρέπεται να ταξιδέψουν στο εξωτερικό αν δεν πληρώσουν το πρόστιμο.

Ανακοίνωσε επίσης ότι κλείνουν καφετέριες και ρεστοράν, όπως και άλλα πολυσύχναστα αθλητικά και πολιτιστικά κέντρα στην πρωτεύουσα των Τιράνων και το Δυρράχιο, ενώ σε αυτές τις πόλεις θα σταματήσει η μεταφορά πολιτών με μέσα μαζικής συγκοινωνίας.

Η υπουργός Υγείας της χώρας Ογκέρτα Μαναστιρλίου ανακοίνωσε παρουσία του Ράμα ότι ο επίσημος αριθμός των κρουσμάτων στη χώρα ανήλθε στα 15. Η 73χρονη γυναίκα που απεβίωσε χθες από τον ιό στο νοσοκομείο του Δυρραχίου διαπιστώθηκε ότι είχε ταξιδέψει στην Ιταλία και υπέφερε από χρόνιες καρδιακές και αναπνευστικές παθήσεις.

Πάντως, όπως σημειώνουν τα μέσα ενημέρωσης στα Τίρανα, η ανταπόκριση του κοινού στα μέτρα που ανακοινώνονται καταγράφεται χαμηλή, ενώ το όλο θέμα έχει μετατραπεί σε αντικείμενο εσωτερικής πολιτικής διαμάχης. Έτσι η αντιπολίτευση κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι έχει εισαγάγει 1.000.000 μάσκες, η ημερομηνία χρήσης των οποίων ήταν ληγμένη από το 2011 και ακόμα ότι τα νοσοκομεία στη χώρα δεν διαθέτουν την απαιτούμενη υποδομή για την αντιμετώπιση της κατάστασης, κάτι που η κυβέρνηση διαψεύδει.

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 12 Μαρτίου 2020, 13:30