Το υπουργείο Υγείας της Αλβανίας ανακοίνωσε ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν 17 κρούσματα του SARS-CoV-2, ο χαμηλότερος αριθμός που έχει καταγραφεί σε ημερήσια βάση τον τελευταίο χρόνο, με το σύνολο των ανθρώπων που έχουν μολυνθεί από τον νέο κορονοϊό στη βαλκανική χώρα να φθάνει τους 132.032.

Το ίδιο διάστημα, τρεις θάνατοι ασθενών εξαιτίας του COVID-19 αύξησαν τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας στους 2.435, σύμφωνα με τα επίσημα δεδομένα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα επιλεγόμενα ενεργά κρούσματα είναι 4.178, εκ των οποίων 3.276 στην πρωτεύουσα, τα Τίρανα.

Ως προς την εκστρατεία ανοσοποίησης, την πρώτη δόση των εμβολίων τους κατά του COVID-19 έχουν λάβει 670.000 άνθρωποι, ενώ πάνω από 200.000 έχουν λάβει και τη δεύτερη, με βάση τους αριθμούς του υπουργείου Υγείας.

Η απαγόρευση νυχτερινής κυκλοφορίας (22:00-06:00) παραμένει σε ισχύ. Η τεχνική επιτροπή εμπειρογνωμόνων η οποία συμβουλεύει την κυβέρνηση δεν έχει λάβει αποφάσεις ακόμη για τη χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιχειρηματίες στους τομείς των εστιατορίων και των ξενοδοχείων ζητούν να αρθούν τα μέτρα ενόψει της έναρξης της τουριστικής περιόδου.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης