Αλγερία: Χιλιάδες άνθρωποι διαδηλώνουν κατά του προέδρου Μπουτεφλίκα

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 15 Μαρτίου 2019, 16:48
Αλγερία: Χιλιάδες άνθρωποι διαδηλώνουν κατά του προέδρου Μπουτεφλίκα

Ένα εντυπωσιακό πλήθος κόσμου διαδηλώνει στο κέντρο του Αλγερίου για τέταρτη διαδοχική Παρασκευή, την πρώτη μετά την απόφαση του Αλγερινού προέδρου Αμπντελαζίζ Μπουτεφλίκα να αναβάλει τις προεδρικές εκλογές, παρατείνοντας επ΄αόριστον τη θητεία του, η οποία θα έληγε κανονικά στις 28 Απριλίου, μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ο ακριβής αριθμός των διαδηλωτών είναι δύσκολο να αποτυπωθεί, καθώς ούτε οι αρχές, ούτε οι διαδηλωτές δίνουν στοιχεία. Η κινητοποίηση φαίνεται να είναι ανάλογη εκείνης της περασμένης Παρασκευής, η οποία χαρακτηρίστηκε εξαιρετική από τα αλγερινά ΜΜΕ και αναλυτές.

Άνδρες, γυναίκες και παιδιά ξεκίνησαν πορεία τις πρώτες απογευματινές ώρες, σε γιορτινή ατμόσφαιρα, στους δρόμους και στα δρομάκια του κέντρου της πρωτεύουσας, γύρω από τη διασταύρωση του Μεγάλου Ταχυδρομείου, εμβληματικού κτηρίου στο κέντρο του Αλγερίου, και το πλήθος εξακολουθεί να συρρέει εκεί.

Η κινητοποίηση είναι επίσης «πολύ μεγάλη» και συγκρίσιμη με εκείνην της περασμένης εβδομάδας στο Οράν, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Αλγερίας, σύμφωνα με δημοσιογράφο αλγερινού μέσου ενημέρωσης που βρίσκεται επί τόπου. «Η κύρια αρτηρία του κέντρου της πόλης είναι μαύρη από κόσμο», σύμφωνα με αυτόν τον δημοσιογράφο.

Σημαντική κινητοποίηση καταγράφεται επίσης σε άλλες πόλεις της Αλγερίας, σύμφωνα με τους ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης.

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 15 Μαρτίου 2019, 16:51