Ο πρώην πρόεδρος της Αλγερίας Αμπντελαζίζ Μπουτεφλικα ενταφιάστηκε σήμερα, στον τομέα των «μαρτύρων» στο κοιμητήριο Ελ Αλία του Αλγερίου, που προορίζεται για τους ήρωες του πολέμου της ανεξαρτησίας, χωρίς όμως να λάβει τις ίδιες τιμές με τους προκατόχους του.

Ο Μπουτεφλίκα εκδιώχθηκε από την εξουσία το 2019, αφού παρέμεινε πρόεδρος επί μια εικοσαετία. Πέθανε την Παρασκευή στην κατοικία του στη Ζεράλντα, στα δυτικά του Αλγερίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η πομπή έφτασε στο κοιμητήριο αφού διέσχισε μια απόσταση περίπου 30 χιλιομέτρων από τη Ζεράλντα. Το φέρετρο ήταν τοποθετημένο σε έναν κιλλίβαντα πυροβόλου, καλυμμένο με λουλούδια. Εκτός από τα μέλη της οικογένειας, στην τελετή παρέστηκαν ο πρόεδρος Αμπντελματζίντ Τεμπούν, υπουργοί και ξένοι διπλωμάτες.

Να σημειωθεί ότι η σορός δεν εκτέθηκε για προσκύνημα στο Μέγαρο του Λαού, στο Αλγέρι, όπως συνηθίζεται για τους ηγέτες και όπως είχε γίνει για τους προκατόχους του Μπουτεφλίκα, αλλά ακόμη και για τον πρώην αρχηγό του γενικού επιτελείου στρατού, τον Άχμεντ Σάιντ Σάλαχ. Τα κρατικά μέσα ενημέρωσης δεν προέβαλαν ιδιαίτερα το γεγονός και η δημόσια τηλεόραση δεν μετέδωσε απευθείας την κηδεία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης