Την τροποποίηση των δρομολογίων τους το χρονικό διάστημα από 12 μέχρι 16 Απριλίου ανακοίνωσαν σήμερα, Μ. Τρίτη, τρεις αεροπορικές εταιρείες της Ασίας. Όπως μετέδωσε το βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο BBC πρόκειται για τις «Philippine Airlines», «Japan Airlines» (JAL) και «All Nippon Airways» (ANA).

Διεθνείς αναλυτές εκτιμούν πως οι συγκεκριμένες αλλαγές οφείλονται στην έντονη ανησυχία των διοικούντων τις τρεις εταιρείες για την κατάσταση περιμετρικά της Κορεατικής, μετά την απόφαση της Β. Κορέας να προχωρήσει στην εκτόξευση ενός δορυφόρου. Ήδη η Ιαπωνία και η Ν. Κορέα έχουν δημιουργήσει ειδική «ομπρέλα» πάνω από τμήματα του εδάφους τους προκειμένου να καταστρέψουν ενδεχόμενα διαστημικά «σκουπίδια» πέσουν από τον πύραυλο, την ίδια στιγμή που οι Φιλιππίνες έχουν προχωρήσει στον καθορισμό μιας ζώνης πλήρους απαγόρευσης πτήσεων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η κυβέρνηση του προέδρου της ασιατικής χώρας, Μπενίνιο Ακίνο, είχε ανακοινώσει στα τέλη του Μαρτίου ότι έχουν δοθεί οι κατάλληλες επισημάνσεις σε όλα τα σκάφη που θα κινούνται στο βόρειοδυτικό τμήμα των Φιλιππίνων να είναι πολύ προσεκτικές.

Διαβάστε επίσης:
Β. Κορέα: Πλάνα από τον χώρο εκτόξευσης του δορυφόρου, Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 10 Απριλίου 2012, 00:48
Ανήσυχος ο Ακίνο εν όψει της εκτόξευσης του δορυφόρου, Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 30 Μαρτίου 2012, 09:12

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης