Σε παράσταση διαμαρτυρίας για την προστασία του περιβάλλοντος προχώρησαν μέλη της Greenpeace στην πρωτεύουσα της Βρετανίας.

Έξι ακτιβίστριες της οργάνωσης σκαρφάλωσαν από νωρίς το πρωί της Πέμπτης στο υψηλότερο κτίριο της Ευρώπης -το οποίο βρίσκεται στο Λονδίνο- σε μια προσπάθεια να εκφράσουν την αντίθεσή τους στα σχέδια της Shell να ξεκινήσει εξορύξεις υδρογονανθράκων στην Αρκτική.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως επισημαίνεται σε δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας «Guardian», οι ακτιβίστριες συνελήφθησαν ύστερα από 15 ώρες παραμονή στις κτιριακές εγκαταστάσεις. Δύο εξ αυτών ξεδίπλωσαν μάλιστα ένα μεγάλο πανό με το σύνθημα «Σώστε την Αρκτική».

Το λιώσιμο των πάγων στον Βόρειο Πόλο έχει ανοίξει την όρεξη σε διάφορες χώρες για τον ορυκτό πλούτο της ευρύτερης περιοχής, εντείνοντας ωστόσο την ανησυχία ακτιβιστικών οργανώσεων για τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις τέτοιων δραστηριοτήτων. Η Δανία και η Ρωσία είναι μόνο δύο από τα κράτη που διεκδικούν κομμάτι της ενεργειακής πίτας.

Η παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε στον γυάλινο ουρανοξύστη «Shard», ο οποίος εγκαινιάστηκε τον Φεβρουάριο του 2013.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαβάστε επίσης:
«Stop» στις υπεράκτιες γεωτρήσεις στην Αρκτική για τη Shell, Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 28 Φεβρουαρίου 2013, 07:22

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης