Άμεση ήταν η απάντηση της προέδρου του «Καλού Κόμματος» Μεράλ Ακσενέρ μετά την ένοπλη επίθεση στα γραφεία του κόμματος στην Κωνσταντινούπολη. «Δεν φοβάμαι κύριε Ρετζέπ. Αν πρόκειται να έρθεις, έλα», διαμήνυσε στον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μέσω ανάρτησης της στο Twittter.

«Ο άνθρωπος που θα τρομάξει την Ακσενέρ δεν γεννήθηκε ακόμη», σημειώνει στην ανάρτησή της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η εποχή είναι στη δύναμή σου. Όλες οι επιθέσεις στο σπίτι μου και στους συναγωνιστές μου έμειναν ατιμώρητες. Σήμερα, έγινε ένοπλη επίθεση στα γραφεία μας Προεδρία της στην Κωνσταντινούπολη, κύριε Ρετζέπ! Σταμάτα τα «πιστόλια» που εκλαμβάνουν ως καθήκον τους τις απειλές σου. Αν πρόκειται να έρθεις, έλα εσύ»!, ανέφερε στην ανάρτησή της.

Επίθεση στα γραφεία του κόμματος της Ακσενέρ

Νωρίτερα την παρασκευή είχε πραγματοποιηθεί επίθεση στα γραφεία του «Καλού Κόμματος» της Μεράλ Ακσενέρ στη συνοικία Μέρτερ της Κωνσταντινούπολης, από άγνωστους δράστες οι οποίοι αναζητούνται.

Πιο συγκεκριμένα, άγνωστος διερχόμενος δράστης είχε πυροβολήσει προς τα γραφεία, με τη σφαίρα να διαπερνά το τζάμι στο παράθυρο του κτηρίου του κόμματος. Από την επίθεση δεν υπήρξαν αναφορές για θύματα.

Την επίθεση καταδίκασε ο δήμαρχος Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου με ανάρτησή του στο Twitter στην οποία εξέφρασε την προσδοκία «οι δράστες να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη το συντομότερο δυνατό».

Την επίθεση καταδίκασε και ο πρώην υπουργός Εξωτερικών (2009 – 2014), ο πάλαι ποτέ πρωθυπουργός (2014 – 2016) και νυν αρχηγός του αντιπολιτευόμενου κόμματος Gelecek, Αχμέτ Νταβούτογλου.

«Δεν θα μας τρομάξουν… Όσοι θέλουν να προκαλέσουν αναταραχή στη χώρα μας με τα σκοτεινά τους χέρια δεν θα πετύχουν ποτέ τους στόχους τους», σημείωσε μεταξύ άλλων ο Αχμέτ Νταβούτογλου.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης