Τα πλήθη δεν θα στριμωχτούν στην Times Square της Νέας Υόρκης, ούτε στην πλατεία Τραφάλγκαρ του Λονδίνου, για να υποδεχθούν το νέο έτος. Η παραλλαγή Όμικρον «φρόντισε» ώστε οι φετινές εκδηλώσεις για την αλλαγή του χρόνου να είναι για δεύτερη συνεχή χρονιά λιγότερες και αυστηρά τηλεοπτικές για τους περισσότερους πολίτες. Η μία πόλη μετά την άλλη είτε ακυρώνουν όσα είχαν προγραμματίσει είτε κάνουν τις απαραίτητες… διορθώσεις για να γίνουν οι εκδηλώσεις με πολύ λιγότερο κόσμο.

Για την Ελλάδα ήδη τα έχουμε πληροφορηθεί. Ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, έχει ανακοινώσει ήδη την ακύρωση όλων των εορταστικών εκδηλώσεων που επρόκειτο να γίνουν σε υπαίθριους χώρους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη Νέα Υόρκη η κρυστάλλινη μπάλα θα εμφανιστεί στην Times Square όταν αλλάζει ο χρόνος, αλλά, σύμφωνα με όσα έχει ανακοινώσει μέχρι στιγμής ο δήμαρχος Μπιλ ντι Μπλάζιο, αυτή η εμβληματική εκδήλωση θα γίνει με παρόντες το πολύ 15.000 ανθρώπους, αντί για τους 60.000 που συνωστίζονται κάθε χρόνο εκεί. Και, φυσικά, όλοι θα είναι υποχρεωμένοι να φορούν μάσκες.

Οι Λονδρέζοι δεν θα πάνε φέτος στην πλατεία Τραφάλγκαρ για να υποδεχθούν το 2022. Με tweet του ο δήμαρχος Σαντίκ Καν έγραψε ότι λόγω της μεγάλης έξαρσης της πανδημίας η εκδήλωση πρέπει να ματαιωθεί. «Η ασφάλεια των Λονδρέζων πρέπει να προηγηθεί. Μια εντυπωσιακή γιορτή για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς που θα αναδεικνύει την πόλη μας θα προβληθεί από το BBC τα μεσάνυχτα. Σας προτρέπω να τη δείτε» έγραψε.

Τη δύσκολη απόφαση για την αναβολή όλων των εκδηλώσεων στη Σκωτία είχε ανακοινώσει πριν από πέντε ημέρες η πρώτη υπουργός Νικολά Στέρτζον. Όπως είπε, «δυστυχώς όλες οι μεγάλης κλίμακας εκδηλώσεις της Ηogmanay (της τελευταίας ημέρας του χρόνου) δεν θα πραγματοποιηθούν, συμπεριλαμβανομένων αυτών στην πρωτεύουσα. Ξέρω πόσο απογοητευτικό είναι αυτό για όσους τις περίμεναν με ανυπομονησία».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι κάτοικοι του Βερολίνου δεν θα δουν φέτος τα παραδοσιακά πυροτεχνήματα, ενώ καμία εκδήλωση δεν πρόκειται να γίνει στην πόλη. Ούτως ή άλλως, από το πρωί της Τρίτης (28/12) θα επιτρέπονται συναθροίσεις το πολύ 10 ατόμων, χωρίς να γίνεται εξαίρεση για όσους έχουν εμβολιαστεί ή έχουν νοσήσει. Από αυτό το μέτρο εξαιρούνται μόνο τα παιδιά κάτω των 13 ετών.

Πυροτεχνήματα δεν θα δουν ούτε οι κάτοικοι του Παρισιού. «Ούτε τα πυροτεχνήματα θα δούμε, ούτε θα υπάρχουν DJ sets» δήλωσε εκπρόσωπος του δήμου της γαλλικής πρωτεύουσας. Ο Γάλλος πρωθυπουργός Ζαν Καστέξ είχε προαναγγείλει ότι θα απαγορευτούν τα μεγάλα δημόσια πάρτι και οι εκδηλώσεις με τα πυροτεχνήματα. Αντίστοιχα, όλες οι εκδηλώσεις έχουν αναβληθεί και στη Ρώμη.

Η έλευση του νέου χρόνου δεν θα συνοδευτεί από εκδηλώσεις ούτε στο Νέο Δελχί. Οι αξιωματούχοι, αναφέρεται σε ανακοίνωση, «θα διασφαλίσουν ότι δεν θα πραγματοποιηθεί κανένα event», είτε πρόκειται για εορταστικό πρόγραμμα, είτε για πολιτική συνάθροιση, κατά τα Χριστούγεννα ή την παραμονή της Πρωτοχρονιάς. Στο Νέο Δελχί τα μπαρ και τα εστιατόρια θα λειτουργούν με ανώτατη πληρότητα 50%.

Αντίθετα, οι πολίτες θα γιορτάσουν κανονικά τα πρώτα λεπτά του 2022 στο Λας Βέγκας, στο Ρίο Ντε Τζανέιρο, στο Ντουμπάι, στην Αυστραλία, στη Νότιο Αφρική και στην Ταϊλάνδη.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης