Η Ιζαμπέλ ντος Σάντος, η κόρη του πρώην προέδρου της Αγκόλας Ζοζέ Εντουάρντο ντος Σάντος, απέρριψε σήμερα Πέμπτη τις κατηγορίες σε βάρος της, κάνοντας λόγο για «πολιτική επίθεση» και δηλώνοντας «έτοιμη να αγωνιστεί» ενώπιον των διεθνών δικαστηρίων.

«Οι ισχυρισμοί εναντίον μου τις τελευταίες ημέρες είναι παραπλανητικοί και ψευδείς», ανέφερε σε ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα στο Λονδίνο. «Πρόκειται για στοχευμένη πολιτική επίθεση, ενορχηστρωμένη και καλά συντονισμένη πριν από τις εκλογές που θα διεξαχθούν στην Αγκόλα το επόμενο έτος», υποστήριξε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τρεις ημέρες μετά τη δημοσιοποίηση των αποκαλούμενων Luanda Leaks, οι εισαγγελικές Αρχές της Αγκόλας άσκησαν δίωξη στην ντος Σάντος για απάτη, κατάχρηση δημόσιων πόρων και ξέπλυμα βρόμικου χρήματος.

Η επιχειρηματίας, που δηλώνει ότι «ανέκαθεν τηρούσε τον νόμο», υποστηρίζει ότι τα έγγραφα που υποκλάπηκαν διέρρευσαν στον Τύπο «επιλεκτικά» ώστε να δοθεί λανθασμένη εντύπωση για τις επαγγελματικές δραστηριότητές της. Εκτίμησε επίσης ότι τα δικαστήρια της πατρίδας της «υποκύπτουν στις πολιτικές πιέσεις».

«Είμαι έτοιμη να αγωνιστώ στα διεθνή δικαστήρια για να υπερασπιστώ το όνομά μου», συνέχισε, προσθέτοντας ότι έχει αναθέσει σε δικηγόρους «να ενεργήσουν για αυτές τις ανακριβείς και δυσφημιστικές πληροφορίες» που δημοσιεύονται στον Τύπο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο γενικός εισαγγελέας της Αγκόλας κατηγορεί επίσης την ντος Σάντος για αθέμιτη άσκηση επιρροής έναντι ανταλλάγματος, υπεξαίρεση και πλαστογραφία κατά τη διάρκεια της θητείας της ως επικεφαλής της κρατικής πετρελαϊκής εταιρείας Sonangol.

Η Ιζαμπέλ ντος Σάντος ανέλαβε επικεφαλής της Sonangol τον Ιούνιο του 2016 και παρέμεινε στη θέση αυτή για 18 μήνες. Ήταν επίσης διευθύντρια πολλών άλλων δημόσιων εταιρειών (τηλεπικοινωνιών, εξορύξεων κλπ) στην Αγκόλα και μεγαλομέτοχος σε άλλους ομίλους και τράπεζες, στην Πορτογαλία.

Πηγή: ΑΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης