Ένας Λιβανέζος συνθέτης προσκείμενος στο κόμμα του προέδρου του Λιβάνου, πιστεύεται ότι κρατείται στη Σαουδική Αραβία για άγνωστους λόγους, σύμφωνα με πληροφορίες τοπικών μέσων ενημέρωσης, τις οποίες επιβεβαίωσαν δύο πηγές του περιβάλλοντός του και μια πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας.

Επίσημη πηγή δήλωσε ότι το Υπουργείο Εξωτερικών του Λιβάνου είχε προσπαθήσει να μάθει από τις σαουδαραβικές αρχές πού βρίσκεται ο Σαμίρ Σφέιρ, ένας γνωστός μουσικός που έχει τραγουδήσει για τον πρόεδρο Μισέλ Αούν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το λιβανέζικο Υπουργείο Εξωτερικών αρνήθηκε να σχολιάσει σχετικά. Το Γραφείο Τύπου της κυβέρνησης της Σαουδικής Αραβίας δεν έχει ανταποκριθεί μέχρι στιγμής σε αίτημα να σχολιάσει.

Ο Σαλίμ Αούν, ένας βουλευτής του πολιτικού κόμματος του προέδρου, ρωτάει σε μήνυμά του στο Twitter: «Πού είναι ο Σαμίρ Σφέιρ;», με hashtag-έκκληση για την «ελευθερία» του.

Τοπικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν την Τρίτη ότι ο μουσικός πιστεύεται ότι κρατείται στη Σαουδική Αραβία, όπου έχει σπίτι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Σφέιρ αποτέλεσε στόχο αντιδράσεων Σαουδαράβων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης νωρίτερα φέτος αφότου ανάρτησε φωτογραφία από τον εμβολιασμό του κατά της COVID-19 στη Σαουδική Αραβία. Η ανάρτηση αυτή προκάλεσε οργή σε ορισμένους που τον κατηγόρησαν ότι επωφελείται των υπηρεσιών του βασιλείου, παρά τα σχόλια που είχε κάνει στο παρελθόν με τον υπαινιγμό για εξαγωγή τρομοκρατίας από τη Σαουδική Αραβία, κάτι το οποίο διαψεύδει το Ριάντ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης