Ένα βίντεο – ντοκουμέντο, ενδεικτικό της αστυνομικής βίας για την καταστολή των διαδηλώσεων στην Τουρκία, κάνει τον γύρο του διαδικτύου και προκαλεί την ανακοίνωση από τις τουρκικές αρχές πως θα ξεκινήσει έρευνα για το περιστατικό. Πρόκειται για το βίντεο που δείχνει ξεκάθαρα τους αστυνομικούς να πυροβολούν εν ψυχρώ τους πολίτες κατά τη διάρκεια διαδήλωσης στην πλατεία Κιζιλάι της Άγκυρας. Το βίντεο, σύμφωνα με εκείνους που το ανήρτησαν στο YouTube είναι ντοκουμέντο από τη διαδήλωση κατά την οποία πυροβολήθηκε στο κεφάλι ο 27χρονος διαδηλωτής Ethem Sarısülük. 

Ο Sarısülük νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση σε νοσοκομείο της Άγκυρας. Σύμφωνα μάλιστα, με δηλώσεις του δικηγόρου του 27χρονου, Καζίμ Μπαιρακτάρ, στο bianet.org, «περιμένουμε κακά νέα από στιγμή σε στιγμή», καθώς «το μυαλό και η καρδιά λειτουργεί, αλλά τα υπόλοιπα ζωτικά όργανα είναι αδύναμα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το βίντεο έχει προκαλέσει σάλο στην εγχώρια και διεθνή κοινή γνώμη με αποτέλεσμα να αναγκάσει τις τουρκικές αρχές να ανακοινώσουν την έναρξη διεξαγωγής έρευνας για την απόδοση τυχόν ευθυνών.

Eπιμέλεια: Μαριάννα Μαρμαρά

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης