Το δικό του άγαλμα, τεραστίων διαστάσεων, έχει πλέον ο Πάπας Ιωάννης Παύλος B’.

Όπως μετέδωσε το βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο BBC, τα αποκαλυπτήρια θα γίνουν σήμερα, Σάββατο 13 Απριλίου, στην πόλη Τσεστόχοβα στο νότιο τμήμα της Πολωνίας. Με βάρος πέντε τόνων και ύψος 13,8 μ., το γλυπτό θα είναι το μεγαλύτερο που θα απεικονίζει τον πρώην επικεφαλής της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με σκελετό από ατσάλι και χρήση χιλιάδων τόνων από ίνες γυαλιού, το άγαλμα θα τον δείχνει με τα χέρια στην έκταση, ως έναν ελάχιστο φόρο τιμής για το έργο του και τη σημασία που έδινε στην προσέγγιση των πιστών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Χρηματοδότης του έργου είναι ο Leszek Lyson, ο οποίος σε πρόσφατη τοποθέτησή του είχε πει πως ήθελε να ευχαριστήσει με αυτή του την κίνηση τον Ιωάννη Παύλο Β’, για τη σωτηρία του γιου του, ο οποίος κινδύνεψε να πνιγεί στη διάρκεια οικογενειακών διακοπών στην Κροατία πριν από τρία χρόνια.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης για τα αποκαλυπτήρια του γιγαντιαίου αγάλματος θα υπάρξει ανάγνωση επιλεγμένων κειμένων που έγραψε ο ίδιος ο Πάπας Ιωάννης Παύλος Β’.

Μπορεί η Πολωνία να είναι η χώρα με τους περισσότερους Καθολικούς στην Ευρώπη, ωστόσο φαίνεται πως η κατασκευή του συγκεκριμένου αγάλματος δεν προκάλεσε μόνο θετικά σχόλια. Ειδικότερα, ομάδα πιστών πραγματοποίησε παράσταση διαμαρτυρίας μέσω Facebook, καθώς όπως υποστηρίζει το γλυπτό θα έπρεπε να είναι στραμμένο προς την πόλη και όχι με την πλάτη σε αυτή. Την ίδια στιγμή δεν είναι λίγοι οι αρχιτέκτονες που υποστηρίζουν ότι οι ίνες γυαλιού δεν ενδείκνυνται για να υπάρξει ένα ποιοτικό αποτέλεσμα, το οποίο θα φανέρωνε το μεγαλείο του συγκεκριμένου Πάπα.


(Η Μαύρη Παναγία)
Η Τσεστόχοβα αποτελεί έναν από τους σπουδαιότερους θρησκευτικούς προορισμούς για τους Καθολικούς, καθώς είναι η έδρα της «Μαύρης Παναγίας». Πρόκειται για μια πολύ παλιά βυζαντινή εικόνα, η οποία με το πέρασμα του χρόνου έχει αλλάξει χρώμα.

Ο Ιωάννης Παύλος Β’ ήταν ο πρώτος Πάπας εκτός Ιταλίας για περισσότερα από 450 χρόνια και έγινε ένα από τα πιο γνωστά πρόσωπα παγκοσμίως, καθώς επισκέφτηκε πάνω από 120 χώρες στη διάρκεια της παραμονής του στο Βατικανό (27 χρόνια). Άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 84 ετών το 2005, ενώ το 2011 αγιοποιήθηκε.

Διαβάστε επίσης:
Ο Πάπας Φραγκίσκος τίμησε τον Ιωάννη Παύλο τον Β’, Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 6 Απριλίου 2013, 09:58

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης