Τέλος στη ζωή του έβαλε ο πρώην προπονητής της ομάδας γυμναστικής γυναικών Ολυμπιακών Αγώνων των ΗΠΑ Τζον Γκέντερτ, λίγες ώρες αφότου ασκήθηκαν σε βάρος του κατηγορίες για σεξουαλική κακοποίηση και εμπορία ανθρώπων.

Σύμφωνα με το BBC, το πρωί της Πέμπτης ανακοινώθηκε πως ο 63χρονος αντιμετώπιζε 24 κατηγορίες για κακουργήματα, όπως λεκτική, σωματική και σεξουαλική κακοποίηση που φέρεται να διέπραξε ο κατηγορούμενος εναντίον πολλών νεαρών γυναικών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δύο από τις κατηγορίες αφορούσαν την εικαζόμενη σεξουαλική επίθεση κοριτσιού ηλικίας 13 έως 16 ετών.

Ακόμα βρισκόταν αντιμέτωπος με 14 κατηγορίες εμπορίας ανθρώπων για φερόμενη υποβολή «των αθλητών του σε καταναγκαστική εργασία ή υπηρεσίες υπό ακραίες συνθήκες κατά τις οποίες τραυματισμούς και βλάβες».

Ο Γκέντερτ ήταν επικεφαλής της ομάδας γυμναστικής γυναικών των ΗΠΑ στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012 και συνεργάστηκε στενά με τον γιατρό της ομάδας Λάρι Νασάρ, ο οποίος καταδικάστηκε σε φυλάκιση έως 300 ετών το 2018 για κακοποίηση σε περισσότερα από 250 κορίτσια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τον εισαγγελέα, ο Γκέντερτ «αγνόησε τους τραυματισμούς που του είχαν αναφερθεί από τα θύματα και χρησιμοποίησε τον εξαναγκασμό, τον εκφοβισμό, τις απειλές και τη σωματική δύναμη για να τους κάνει να ανταποκριθούν στο επίπεδο που περίμενε».

Κατηγορήθηκε επίσης ότι είπε ψέματα στους ανακριτές το 2016 κατά τη διάρκεια της έρευνας για τους ισχυρισμούς εναντίον του Νασάρ.

Ο θάνατός του επιβεβαιώθηκε από το γραφείο της Γενικής Εισαγγελέως του Μίσιγκαν Ντάνα Νέσελ. Αναμενόταν να παραδοθεί την Πέμπτη το απόγευμα αλλά δεν εμφανίστηκε, ανέφερε το γραφείο του γενικού εισαγγελέα.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης