Nέα στοιχεία για την ταυτότητά των δύο τζιχαντιστών που σχεδίαζαν μεγάλη τρομοκρατική επίθεση στο Βέγιο και εξουδετερώθηκαν από την αντιτρομοκρατική υπηρεσία της χώρας, βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

Η τοπική εφημερίδα Sudpresse υποστηρίζει ότι οι δύο τρομοκράτες που σκοτώθηκαν κατά την αστυνομική επιχείρηση στην πόλη Βερβιέ, ανατολικά του Βελγίου, είναι ο Ρεντουάν Χατζάουι, γνωστός ως Αμπού Χαλίντ αλ-Μαγκρίμπι και ο Ταρίκ Τζανταούν γνωστός ως Αμπού Χαμζά Μπελγίκι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μάλιστα, στη σελίδα του Χατζάουι στο Facebook -πριν αυτή καταργηθεί- απεικονιζόταν ο ίδιος και ο σύντροφός του στο Χαλέπι της Συρίας, κρατώντας Καλάσνικοφ, σε λήψεις που εκτιμάται ότι είναι από τον περασμένο Οκτώβριο και Νοέμβριο. Σε μία από αυτές, η λεζάντα αναφέρει «Στο μονοπάτι του Αλλάχ», ενώ στην ενότητα «επάγγελμα» της σελίδας του, ο Χατζάουι αυτοχαρακτηρίζεται ως «υπηρέτης του Αλλάχ».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σημειώνεται ότι τα στοιχεία των δύο ανδρών δεν έχουν επαληθευτεί επίσημα από τις βελγικές αρχές.

Οι δύο τους είχαν επιστρέψει πρόσφατα από τη Συρία και σύμφωνα με τις βελγικές αρχές σκόπευαν να θέσουν σε εφαρμογή μεγάλη τρομοκρατική επίθεση.

Μάλιστα, όπως αναφέρουν διεθνή δίκτυα, οι δύο εξτρεμιστές του Ισλαμικού Χαλιφάτου ήθελαν να σκοτώσουν αστυνομικούς «τις επόμενες ώρες ή ημέρες».

Όπως τόνισε ο εισαγγελέας του Βελγίου, Έρικ Βαν Ντερ Σιπτ, «μπορεί να μεσολαβούσαν ώρες, σίγουρα όχι πάνω από μία ή δύο ημέρες».



σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης