Αυστρία: Σύγχυση ως προς τον βαθμό χαλάρωσης των περιοριστικών μέτρων

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 9 Ιουνίου 2021, 15:24
Αυστρία: Σύγχυση ως προς τον βαθμό χαλάρωσης των περιοριστικών μέτρων

Στο πλαίσιο των προθέσεων της αυστριακής κυβέρνησης συνασπισμού του Λαϊκού Κόμματος του καγκελάριου Σεμπάστιαν Κουρτς και των Πράσινων για περαιτέρω χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας, σύγχυση επικρατούσε σήμερα το μεσημέρι ως προς το πόσο θα πρέπει να προχωρήσουν τα ανοίγματα.

Μετά τη σημερινή εβδομαδιαία συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου στη Βιέννη, η προερχόμενη από το Λαϊκό Κόμμα υπουργός Τουρισμού Ελίζεμπετ Κέστινγκερ ανακοίνωσε το μεσημέρι ότι τον Ιούλιο όλοι οι περιορισμοί (εκτός από τον τριπλό κανόνα: εμβολιασμός, ανάρρωση από τη νόσο, πρόσφατο τεστ) θα αρθούν και ότι η νυχτερινή εστίαση θα επιτραπεί επίσης να ανοίξει.

Αντικρούοντας ουσιαστικά αυτή την ανακοίνωση, ο προερχόμενος από τους Πράσινους υπουργός Υγείας Βόλφγκανγκ Μιούκσταϊν έσπευσε να επισημάνει ότι κανείς θα πρέπει ακόμη να περιμένει και πως το μόνο σίγουρο είναι η άρση του ωραρίου λειτουργίας από την 1η Ιουλίου.

Ο ίδιος δεν βλέπει την 1η Ιουλίου ως ημερομηνία για το άνοιγμα των ντισκοτέκ, των μπαρ, και άλλων νυχτερινών κέντρων, καθώς θεωρεί ότι «η νυχτερινή εστίαση εξακολουθεί να είναι σχετικά απροστάτευτη, επειδή πολλοί ενήλικες εξακολουθούν να μην έχουν εμβολιαστεί» και το θέμα αυτό θα συζητηθεί τις επόμενες δύο εβδομάδες και θα πρέπει να ληφθεί απόφαση προς το τέλος Ιουνίου.

Κατά την άποψη της υπουργού Τουρισμού, «είναι πολύ λογικό να προχωρήσουμε βήμα προς βήμα», σχετικά με το ζήτημα της απαγόρευσης κυκλοφορίας, και αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο μπορεί να παραταθεί το ωράριο λειτουργίας έως τις 24:00 (με σχετική απόφαση αύριο, Πέμπτη).

Συνεπώς, σύμφωνα με την ίδια, μπορεί να υπάρξει προοπτική ανοίγματος της νυχτερινής εστίασης από τις αρχές Ιουλίου, με την έννοια της πλήρους κατάργησης του ωραρίου, καθώς, όπως σημειώνει η Ελίζαμπετ Κέστινγκερ, ο αριθμός των εμβολιασμένων ανθρώπων θα είναι πολύ υψηλότερος.

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 9 Ιουνίου 2021, 15:39