Για ευχάριστη εξέλιξη της επιδημίας του κορωνοϊού στην Αυστρία, καθότι παραμένει σε σταθερό χαμηλό επίπεδο, έκανε λόγο σε αποψινές δηλώσεις του ο Αυστριακός υπουργός Υγείας Ρούντολφ ‘Ανσομπερ, προειδοποιώντας ταυτόχρονα, ότι αυτό δεν επιτρέπεται να οδηγήσει σε αμεριμνησία και γρήγορα ανοίγματα.

“Εάν επιτρέπαμε τώρα πάλι όλα, εντός πολύ σύντομου χρονικού διαστήματος, ένα δεύτερο κύμα θα ήταν θέμα λίγων εβδομάδων, με μαζικές επιπτώσεις στην κοινωνία, στην υγεία και στην οικονομία, και αυτό θέλουμε να το αποφύγουμε”, τόνισε χαρακτηριστικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως σημείωσε, ο οδικός χάρτης θα συνεχίσει να είναι ένα εξασφαλισμένο, σταδιακό άνοιγμα και ένα, ανά δύο εβδομάδες, περαιτέρω στάδιο. Οι επιδράσεις του δευτέρου βήματος χαλάρωσης της 1ης Μαΐου θα εκτιμηθούν αυτή την εβδομάδα, ενώ για το επόμενο, τρίτο στάδιο των ανοιγμάτων από τις 15 Μαΐου, υπάρχει επεξεργασία για περαιτέρω επιμέρους τομείς, πέραν του ανοίγματος στην εστίαση, ανέφερε.

Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, “μόνον με αυτό τον τρόπο θα μπορέσουμε να αντεπεξέλθουμε στην βαρύτερη πανδημία και από την μαζικότερη κρίση εδώ και δεκαετίες. Είμαστε σε έναν καλό δρόμο και εάν συνεχίσουμε μαζί αυτόν τον δρόμο, θα μπορέσουμε μαζί να έχουμε επιτυχία”.

Σύμφωνα με τα νέα, σημερινά στοιχεία, στις 17.00 τοπική ώρα (18.00 ώρα Ελλάδας), ο αριθμός των νοσούντων ανέρχεται σε 1.262 (έναντι των 1.700 στις αρχές της εβδομάδας), των νοσηλευόμενων σε νοσοκομείο είναι 219 και από αυτούς οι 72 σε μονάδα εντατικής θεραπείας, οι θάνατοι έχουν φθάσει τους 618 και συνολικά έχουν καταγραφεί στη χώρα 15.786 επιβεβαιωμένα κρούσματα, ενώ διενεργήθηκαν 316.508 διαγνωστικά τεστ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως ανέφεραν απόψε ειδικοί στη Βιέννη, η Αυστρία φαίνεται σε κάθε περίπτωση, να είναι πλησιέστερα στην “μετά κορονοϊό εποχή” από άλλες χώρες, καθώς διεθνώς ο αριθμός των μολύνσεων είχε ξεπεράσει το βράδυ του Σαββάτου τα τέσσερα εκατομμύρια και μέχρι το βράδυ της Κυριακής είχαν προστεθεί άλλα 50.000 κρούσματα, ενώ από τις επιπλοκές του ιού έχουν χάσει την ζωή τους περίπου 280.000 άνθρωποι στον κόσμο, οι περισσότεροι από αυτούς στην Ευρώπη.

Πηγή: ΑΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης