Σε ανακοίνωση περαιτέρω χαλάρωσης των περιοριστικών μέτρων αντιμετώπισης της πανδημίας του κορωνοϊού αναμένεται να προβεί αύριο, Παρασκευή, η αυστριακή κυβέρνηση συνασπισμού του Λαϊκού Κόμματος του καγκελάριου Σεμπάστιαν Κουρτς και των Πράσινων, έπειτα από τις διαβουλεύσεις που θα έχει με τους κυβερνήτες των εννέα αυστριακών ομόσπονδων κρατιδίων και με την Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι στις σχετικές αποφάσεις θα προβλέπεται παράταση του ωραρίου λειτουργίας στην εστίαση, καθώς και μία κατάργηση της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας σε εξωτερικούς χώρους, όπως σε γήπεδα ποδοσφαίρου και πως σε αυτό το πλαίσιο θα συζητηθούν οι κανονισμοί σε σχέση με γάμους και με τη δραστηριοποίηση σωματείων και συλλόγων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για την εστίαση πιθανόν να αποφασιστεί μία μείωση της απόστασης μεταξύ των ομάδων επισκεπτών από τα ισχύοντα δύο μέτρα σε μόνον ένα μέτρο, αλλά και η αύξηση του αριθμού των πελατών ανά τραπέζι.

Σε σχέση με το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων εστίασης, ο προερχόμενος από τους Πράσινους υπουργός Υγείας Βόλφγκανγκ Μιούκσταϊν φέρεται να υποστηρίζει μία παράταση του από τις 22.00 στις 24.00, γεγονός που φαίνεται ότι θα ενθουσιάσει τους ποδοσφαιρόφιλους ενόψει του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος και της δημόσιας τηλεοπτικής παρακολούθησης του.

Έπειτα από λίγο περισσότερο από έξι μήνες, μία σειρά περιοριστικών μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού στην Αυστρία, είχαν αρθεί την περασμένη Τετάρτη, 19 Μαΐου, από την οποία άνοιξαν και επαναλειτουργούν πλέον σε όλη τη χώρα οι τομείς της εστίασης, του τουρισμού, του πολιτισμού και του αθλητισμού, κάτω από κάποιους κανόνες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι τομείς αυτοί είχαν διακόψει τη λειτουργία τους στις 3 Νοεμβρίου 2020, που συνέπεσε να είναι την επαύριο της τρομοκρατικής επίθεσης με ισλαμιστικό υπόβαθρο, το βράδυ της 2ας Νοεμβρίου στο κέντρο της Βιέννης, με τέσσερις νεκρούς και 23 τραυματίες,

Στη βάση των νέων κανονισμών, μόνον τα νυχτερινά κέντρα παραμένουν κλειστά, μεγάλες εκδηλώσεις με περισσότερα από 1.500 άτομα σε εσωτερικούς χώρους και 3.000 άτομα σε εξωτερικούς χώρους απαγορεύονται.

Η προϋπόθεση για την είσοδο στην εστίαση είναι ότι κάποιος θα έχει υποβληθεί σε τεστ ή θα έχει αναρρώσει από τη νόσο ή θα έχει εμβολιαστεί. Στην εστίαση αλλά όχι στο λιανικό εμπόριο, θα υπάρχει απαίτηση καταγραφής στοιχείων για παραμονή εκεί άνω των 15 λεπτών της ώρας.

Ο στόχος είναι να υπάρξουν τώρα ελαφρύνσεις «στους κανονισμούς για τήρηση απόστασης, στους περιορισμούς τετραγωνικών μέτρων και στην απαγόρευση της κυκλοφορίας» και επιπλέον, η κανονικότητα θα πρέπει να είναι σε μεγάλο βαθμό φυσιολογική το καλοκαίρι, όπως έχει δηλώσει ο καγκελάριος Σεμπάστιαν Κουρτς, ωστόσο, κατά την άποψη του θα εξακολουθούν να υπάρχουν τομείς που είναι ιδιαίτερα ευαίσθητοι, όπως ο τομέας της Υγείας.

«Όταν θα έχουμε προσφέρει εμβολιασμό σε όποιον το θέλει, το κράτος θα έχει εκπληρώσει την αποστολή του, που θα σημαίνει επιστροφή στην κανονικότητα, στην ελευθερία, σε μια φυσιολογική ζωή», έχει αναφέρει χαρακτηριστικά ο ίδιος.

Σύμφωνα με τον Σεμπάστιαν Κουρτς, «η ομοσπονδιακή κυβέρνηση, ενεργεί πάντα σύμφωνα με την αρχή ”όσο το δυνατόν περισσότερη ελευθερία, τόσοι περιορισμοί όσο αυτό είναι απαραίτητο”, και αυτή η στρατηγική, σε συνδυασμό με τα περιφερειακά μέτρα και τα μαζικά τεστ, έχει αποδείξει την αξία τη».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης