Ενώ από μεθαύριο, Σάββατο 26 Δεκεμβρίου, τίθεται σε ισχύ στην Αυστρία το τρίτο “σκληρό lockdown” στο πλαίσιο των προσπαθειών για την ανάσχεση της εξάπλωσης της πανδημίας, σε αρκετά υψηλό επίπεδο εξακολουθεί να είναι στη χώρα το επιδημιολογικό φορτίο, τόσο σε σχέση με τα νέα κρούσματα κορωνοϊού, όσο και με τον αριθμό των νοσηλευόμενων σε νοσοκομεία και σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Σύμφωνα με τον Οργανισμό για την Υγεία και την Ασφάλεια των Τροφίμων, μέσα στο προηγούμενο εικοσιτετράωρο καταγράφηκαν 2.818 νέες μολύνσεις, 61 άνθρωποι έχασαν τη μάχη για τη ζωή τους, 2.775 ήταν το απόγευμα οι νοσηλευόμενοι σε νοσοκομείο και από αυτούς οι 472 βρίσκονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η αποκαλούμενη επίπτωση των επτά ημερών — αριθμός των νέων μολύνσεων τις τελευταίες επτά ημέρες ανά 100.000 κατοίκους — είναι 163 (έναντι 158 της προηγούμενης).

Το απόγευμα της Πέμπτης, ο αριθμός των ενεργών κρουσμάτων στην Αυστρία ανέρχεται σε 85.776, συνολικά έχουν καταγραφεί έως τώρα 345.351 επιβεβαιωμένα κρούσματα, 253.903 άνθρωποι έχουν αποθεραπευτεί, οι θάνατοι από την εμφάνιση της πανδημίας έχουν φτάσει τους 5.672.

Στο μεταξύ, από μεθαύριο τίθεται σε ισχύ το τρίτο “σκληρό lockdown”, του οποίου την επιβολή είχε ανακοινώσει την περασμένη Παρασκευή ο ομοσπονδιακός καγκελάριος και αρχηγός του Λαϊκού Κόμματος Σεμπάστιαν Κουρτς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο ίδιος είχε επισημάνει πως για σήμερα, παραμονή, και για αύριο, ανήμερα της γιορτής των Χριστουγέννων, ισχύουν οι σχετικές χαλαρώσεις, όπως προβλεπόταν στους έως τώρα κανονισμούς, ωστόσο προειδοποίησε πως οι συναντήσεις θα πρέπει να κρατηθούν στο κατώτερο δυνατό επίπεδο συμμετοχής προσώπων (το ανώτερο δέκα πρόσωπα από δέκα διαφορετικά νοικοκυριά).

Το νέο “σκληρό lockdown” προβλέπει περιορισμούς εξόδου σε όλη τη διάρκεια του εικοσιτετραώρου, ενώ κλειστά θα παραμείνουν μέχρι την 17η Ιανουαρίου το λιανεμπόριο, η εστίαση, τα καταστήματα παροχής υπηρεσιών (κομμωτήρια κ.α.), με τα σχολεία, μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, να λειτουργούν με το σύστημα της τηλεκπαίδευσης επίσης μέχρι την 17η Ιανουαρίου, ενώ ο τρόπος της περαιτέρω λειτουργίας τους θα εξαρτηθεί από την εξέλιξη της πανδημίας.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης