Οι αυστραλιανές υπηρεσίες διαχείρισης έκτακτων αναγκών διέσωσαν σήμερα 20 σκύλους που κινδύνευαν καθώς είχαν πλημμυρίσει τα κλουβιά τους μετά τις καταρρακτώδεις βροχές σε ένα κυνοτροφείο σε προάστιο βορειοδυτικά του Σίδνεϊ.

Γαβγίσματα ακούγονταν από τα ημιβυθισμένα κλουβιά καθώς οι διασώστες πλησίαζαν με τις φουσκωτές βάρκες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα σκυλιά, διασταύρωση βέλγικου μαλινουά και γερμανικού ποιμενικού, τοποθετήθηκαν σε κλουβιά μεταφοράς ζώων και στη συνέχεια μεταφέρθηκαν στις βάρκες, που ήταν δεμένη η μία με την άλλη προτού απομακρυνθούν με ασφάλεια.

«Αφού όλα τα ζώα και το προσωπικό μας είναι καλά, αυτό είναι που μας ενδιαφέρει περισσότερο, όλα τα άλλα αντικαθίστανται» λέει η Σάρον, εκπαιδεύτρια σκύλων και διαχειρίστρια του κυνοτροφείου, το οποίο βρίσκεται στο Λόντοντερι, περίπου 50 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του κεντρικού Σίδνεϊ.

Οι ιδιοκτήτες των σκύλων είχαν απομακρύνει νωρίτερα πολλά ζώα, αλλά κάλεσαν τις υπηρεσίες διαχείρισης έκτακτων αναγκών για να βοηθήσουν με τη μεταφορά των υπόλοιπων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η νοτιοανατολική Αυστραλία εξακολουθεί να πλήττεται σήμερα από καταρρακτώδεις βροχές, οι οποίες επιδεινώνουν την ήδη δύσκολη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί από τις μεγάλες πλημμύρες, τις χειρότερες των τελευταίων 60 ετών, οι οποίες ανάγκασαν χιλιάδες ανθρώπους να εγκαταλείψουν τις εστίες τους.

Πολλές παράκτιες περιοχές της Νέας Νότιας Ουαλίας, της πιο πυκνοκατοικημένης πολιτείας της Αυστραλίας, βρίσκονται κάτω από το νερό, περιλαμβανομένων συνοικιών του Σίδνεϊ.

Η πρωθυπουργός της Νέας Νότιας Ουαλίας Γκλάντις Μπερετζίκλιαν δήλωσε ότι 18.000 άνθρωποι έχουν λάβει εντολή να εγκαταλείψουν στα σπίτια τους και ότι 38 περιοχές έχουν κηρυχθεί σε κατάσταση φυσικής καταστροφής.

Η πυροσβεστική έχει λάβει τουλάχιστον 8.800 κλήσεις για βοήθεια.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης